weekoverzicht

Gepubliceerd op 20 oktober 2024 om 13:51

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp Overloon en omgeving. Daarom brengen wij voor jullie het Weekoverzicht, een terugblik op het nieuws van afgelopen week. Of het nu gaat om evenementen, belangrijke gebeurtenissen, of gewoon interessante ontwikkelingen, Overloon nieuws is er om jullie op de hoogte te houden. Heeft u zelf nieuws dat u graag met de gemeenschap wilt delen? Stuur het dan naar info@overloonnieuws.nl en wie weet wordt het onderdeel van ons volgende Weekoverzicht. Blijf op de hoogte en blijf betrokken bij wat er speelt in onze prachtige omgeving.

 

Literair Café Venray ontvangt Rob van Essen in het Venrays Museum

20 okt 2024

Op zondag 17 november a.s. ontvangt Literair Café Venray in het Venrays Museum Rob van Essen.     In 2009 wordt zijn roman ‘Visser’ genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs.

Lees meer »

 

Toename woningvoorraad in Noord-Brabant met 8 procent gedaald

19 okt 2024

 In Noord-Brabant zijn dit jaar 8 procent minder woningen aan de woningvoorraad toegevoegd dan vorig jaar. Dit blijkt uit een analyse van VvE-beheerder Parel Beheer, gebaseerd op cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over de eerste acht maanden van 2024.

Lees meer »

 

Tussen Kunst en Kitsch maakt comeback in 2025 met opnamen in Oorlogsmuseum Overloon

18 okt 2024 10:26

In 2025 kunnen liefhebbers van antiek en curiosa opnieuw hun schat laten beoordelen door de experts van Tussen Kunst en Kitsch. De populaire kunstschattenshow maakt een comeback met opnamedagen op diverse locaties in Nederland.

Lees meer »

 

Meetnetwerk voor luchtkwaliteit

18 okt 2024

Hoe is de luchtkwaliteit in het Land van Cuijk? Op die vraag wil de gemeente Land van Cuijk de komende tijd antwoord hebben. Daarom gaat het een netwerk opbouwen van vijftig meetpunten in de gemeente om de luchtkwaliteit op een gestructureerde wijze in kaart te brengen. Inwoners kunnen zich hiervoor aanmelden bij de gemeente.

Lees meer »

 

Economische Visie vastgesteld door gemeenteraad

18 okt 2024

De gemeenteraad heeft op donderdag 17 oktober de nieuwe Economische Visie Land van Cuijk 2040 vastgesteld. Deze visie, waarin ‘voeding & gezondheid voor mens en dier’ centraal staat, biedt een ambitieuze koers voor een toekomstbestendige en vitale economie in het Land van Cuijk. In de visie staan drie strategielijnen en negen kernopgaven centraal.

Lees meer »

 

Dagworkshop numerologie

17 okt 2024 19:03

Tijdens de workshop numerologie wordt uw levensmissie geduid via uw geboortedatum. Waar liggen kansen en valkuilen. Wat zijn de aandachtspunten voor dit jaar en volgend jaar, dit wordt berekend op basis van het persoonlijk jaarthema.

Lees meer »

 

Overloon herdenkt 80 jaar bevrijding met boekpresentatie en herdenkingsbijeenkomsten

17 okt 2024 11:39

De 80-jarige herdenking van de bevrijding van Overloon tijdens de Tweede Wereldoorlog, waarbij zowel een boekpresentatie als herdenkingsbijeenkomsten centraal staan. Het legt de focus op de manier waarop Overloon deze belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis viert en herdenkt.

Lees meer »

 

Meer ruimte voor slimme woonoplossingen

17 okt 2024

De gemeente Land van Cuijk wil het makkelijker maken voor inwoners om een tijdelijke woonruimte bij hun huis te realiseren.

Lees meer »

 

Eerst het oorlogsgebied in en dan vragen stellen aan veteranen, het kan dankzij kunstmatige intelligentie

16 okt 2024 18:52

Antwoorden krijgen van veteranen uit de Tweede Wereldoorlog dankzij kunstmatige intelligentie. Dat kan over zo’n half jaar in Oorlogsmuseum Overloon. De onlangs geopende tentoonstelling over D-Day wordt met een slimme stemcomputer uitgebreid.

Lees meer »

 

Tractor vliegt in brand

16 okt 2024 16:39

Woensdagmiddag 16 oktober kwam er een alarmerende melding binnen bij de hulpdiensten. Een tractor stond in brand op de Rondweg in overloon De oproep kwam rond 15.15 uur binnen.

Lees meer »

 

Ouderen Overloon splitsen zich af van bond om hoge kosten: ‘Wat doen ze toch met al dat geld?’

16 okt 2024 14:54

Senioren Overloon, de club die de belangen van ouderen in het dorp behartigt, breekt met de overkoepelende Brabantse ouderenbond. De reden: De ouderen hebben niet het idee iets terug te zien van het in hun ogen hoge contributiebedrag dat ze aan de bond betalen.

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

16 okt 2024

Het Gemeentenieuws is een belangrijke informatieve bron voor de inwoners van de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint-Hubert, en Sint-Anthonis in het Land van Cuijk

Lees meer »

 

Automobiliste botst achterop vrachtwagentje

15 okt 2024 18:40

OVERLOON | Op de kruising van de Vierlingsbeekseweg en de Holthesedijk in Overloon is dinsdagmiddag door onbekende oorzaak een bestuurster achterop een vrachtwagentje gebotst. 

Lees meer »

 

Vliegbeweging Apache gevechtshelikopter boven de Peel

15 okt 2024

Dinsdag 29 oktober t/m donderdag 31 oktober vliegen Apache gevechtshelikopters van het 301 Squadron, vliegbasis Gilze-Rijen in de omgeving van de Luitenant-generaal Bestkazerne. Van luchtmachtbasis De Peel. 

Lees meer »

 

Een middag- en avondprogramma, speciaal voor mantelzorgers

14 okt 2024 17:25

Elk jaar, op 10 november, is het de Dag van de Mantelzorg. Een belangrijke dag waarin we landelijk stilstaan bij de inzet van mantelzorgers. Zij zijn onmisbaar en hun betrokkenheid is van grote waarde. Bij het Mantelzorg- & Vrijwilligersplein staat deze dag bij ons hoog op de agenda. Ieder jaar pakken wij groots uit om hen in het zonnetje te zetten.

Lees meer »

 

63 bestuurders te hard op Venrayseweg tijdens politiecontrole

14 okt 2024 17:14

Op maandag 30 september 2024 voerde de politie van 9:30 tot 13:30 uur snelheidscontroles uit op de Venrayseweg in Overloon. Deze weg heeft een maximumsnelheid van 60 km/u.

Lees meer »