weekoverzicht

Gepubliceerd op 6 oktober 2024 om 17:08

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp Overloon en omgeving. Daarom brengen wij voor jullie het Weekoverzicht, een terugblik op het nieuws van afgelopen week. Of het nu gaat om evenementen, belangrijke gebeurtenissen, of gewoon interessante ontwikkelingen, Overloon nieuws is er om jullie op de hoogte te houden. Heeft u zelf nieuws dat u graag met de gemeenschap wilt delen? Stuur het dan naar info@overloonnieuws.nl en wie weet wordt het onderdeel van ons volgende Weekoverzicht. Blijf op de hoogte en blijf betrokken bij wat er speelt in onze prachtige omgeving.

 

De Bevrijding van Brabant: Herdenking 80 jaar later

6 okt 2024 10:11

In de herfst van 1944 werd het grootste deel van Brabant bevrijd. Tijdens deze bevrijding vielen er veel slachtoffers en ontstond er grote schade. Op Omroep Brabant kun je dagelijks lezen wat er precies tachtig jaar geleden in deze regio gebeurde tijdens die belangrijke historische gebeurtenis.

Lees meer »

 

Optreden van Roots in Rooy

6 okt 2024 08:51

Op zondag 13 oktober 2024 zal het gitaarensemble Roots in Rooy een optreden verzorgen in gemeenschapshuis De Pit in Overloon. Onder leiding van dorpsgenoot Jan Melssen brengt de zeskoppige groep een gevarieerd muzikaal programma ten gehore.

Lees meer »

 

Subsidie voor leefbaarheid

6 okt 2024

Goede ideeën van inwoners voor de leefbaarheid in de kernen kunnen in aanmerking komen voor financiële steun. Voor ieder dorp of iedere wijk (het gebied van de dorps- of wijkraad) is maximaal 7.500 euro beschikbaar.

Lees meer »

 

CycloMedia maakt foto’s vanaf de openbare weg

5 okt 2024

Tot en met 31 december 2024 maakt CycloMedia foto’s van de openbare weg. Speciale auto’s met een camera op het dak, maken 360 graden foto’s.

Lees meer »

 

C-support lanceert landelijke campagne: post-COVID, herken jij het?

4 okt 2024

Op dit moment zijn er in Nederland naar schatting 450.000 mensen met langdurige klachten na corona, ook wel post-COVID genoemd.

Lees meer »

 

Brabant Alert waarschuwt je vanaf nu bij incidenten en crises in je omgeving!

4 okt 2024

Tijdens een incident in je omgeving, is het soms moeilijk om betrouwbare informatie te vinden. De website BrabantAlert.nl informeert je vanaf 1 oktober bij grote incidenten, rampen en crises in de gemeenten in Oost-Brabant. Én geeft informatie over hoe je jezelf beter kunt voorbereiden op rampen, crises en risico’s.

Lees meer »

 

Week van de Palliatieve Zorg

4 okt 2024

Palliatieve zorg – wat is het, en voor wie is het er?

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

3 okt 2024

Het Gemeentenieuws is een belangrijke informatieve bron voor de inwoners van de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint-Hubert, en Sint-Anthonis in het Land van Cuijk. Dit gemeentenieuws voorziet de inwoners van deze regio van belangrijke informatie over zaken die spelen in hun gemeente.

Lees meer »

 

Begroting 2025: een realistische blik op de toekomst

3 okt 2024

De gemeente Land van Cuijk heeft een sluitende begroting voor 2025 aangeboden aan de gemeenteraad. We gaan in het nieuwe jaar aan de slag met initiatieven en projecten vanuit een realistisch, financieel perspectief.

Lees meer »

 

Team Buitengewoon Overloon - Bedankt voor jullie steun!

2 okt 2024 20:05

Als TEAM BUITENGEWOON OVERLOON van BIG Challenge hebben we hier €43.202 aan bij kunnen dragen. Via deze weg nogmaals onze hartelijke dank aan alle gulle gevers en vrijwilligers uit Overloon en omgeving die dit mogelijk hebben gemaakt: BEDANKT NAMENS VELEN!

Lees meer »

 

Tentfeest Overloon Dorpsbrunch – Voor Jong en Oud!

2 okt 2024 19:25

Op zondag 20 oktober is het tijd voor de gezellige Dorpsbrunch tijdens het Tentfeest Overloon! Deze heerlijke brunch, samengesteld door onze eigen lokale ondernemers, is voor jong en oud – iedereen is welkom om aan te schuiven voor een ochtend en middag vol plezier en lekker eten.

Lees meer »

 

Nieuwe openingstijden IJssalon Clevers

1 okt 2024 20:19

Het is oktober, de tijd van het jaar waarin de dagen korter worden en de temperaturen dalen. Maar in Overloon blijft er één plek waar je kunt genieten van koel en verkwikkend lekker ijs: IJssalon Clevers in Overloon.

Lees meer »

 

Visie Toerisme & Recreatie vastgesteld door gemeenteraad

1 okt 2024

Op maandag 23 september heeft de gemeenteraad van Land van Cuijk de Visie Toerisme en Recreatie 2024 vastgesteld. Het Land van Cuijk heeft een divers toeristisch-recreatief aanbod.

Lees meer »

 

Start bouw Heldersveld

1 okt 2024 18:41

Op donderdag 26 september kwamen genodigden op de bouwplaats van Heldersveld om de start van de bouw te vieren. Na een succesvolle verkoop van de eerste twee fases gaat de schop in de grond. Foto's: VIND Makelaardij

Lees meer »

September 2024

 

Naar Overloon met de auto? Dat valt eventjes niet mee. En eruit komen ook niet

30 sep 2024 20:05

Voor inwoners van Overloon is het momenteel een hele uitdaging om hun dorp in of uit te komen. Vanwege werk aan de Vierlingsbeekseweg moeten ze een flink stuk omrijden. En niet altijd over de meest ruime wegen.

Lees meer »

 

Prinses Irene wint, maar bezorgdheid overheerst na zware blessure

30 sep 2024 19:51

OVERLOON/NISTELRODE - Prinses Irene won de uitwedstrijd in Overloon tegen SSS ’18 met 3-1. Blije gezichten zou je denken.

Lees meer »

 

Automobilist gewond door incident op A73 bij Overloon

30 sep 2024 19:20

OVERLOON | Op de A73 bij Overloon is maandagmorgen een automobilist gewond geraakt nadat hij betrokken was bij een incident. 

Lees meer »