Inbraken in 3 caravans op Gildeterrein- Politie zoekt getuigen

Gepubliceerd op 21 augustus 2024 om 21:47

Op woensdagmiddag 21 augustus heeft er tussen 13.30 en 17.30 uur een inbraak plaatsgevonden in 3 caravans op het Gildeterrein aan de Engelseweg in Overloon.

Inbraak bij caravans kermisexploitanten: 'Ik heb er slecht van geslapen'

Ze hebben een slechte nacht achter de rug, de kermisexploitanten op het Gildeterrein aan de Engelseweg in Overloon. Woensdag werd bij drie caravans ingebroken en dat is ze niet in de koude kleren gaan zitten. “Ik ben dankbaar dat de urn en de rouwkaart van mijn vader er in elk geval nog zijn”, zegt Chantal , een van de getroffen exploitanten.

                      Profielfoto van Arnold TankusProfielfoto van Carlijn Kösters

Geschreven door Arnold Tankus & Carlijn Kösters

Chantal komt uit Heemstede en staat met een schuifspel op de kermis. In al die jaren dat ze op de kermis staat, is dit haar nog nooit overkomen. De drie getroffen exploitanten staan samen op het veldje aan het Gildeterrein.

Ze hebben gewoon een raampje geforceerd van de caravan en zijn zo binnengekomen. Ik heb er afgelopen nacht toch slecht van geslapen” zegt ze. Bij haar is de hele boel overhoop gehaald en de dieven hebben contant geld en een Louis Vuitton-tas gestolen.

De inbraak gebeurde tussen half tweeënhalf zes woensdagmiddag lees meer op bron:https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/4536990/inbraak-bij-caravans-kermisexploitanten-ik-heb-er-slecht-van-geslapen

 

Lees ook De kermis in dit dorp was fantastisch, maar bezoek van dievenbende is ‘grote smet’

De kermis in Overloon was de afgelopen week een groot succes, maar de diefstallen uit drie caravans op het Gildeterrein is ‘een grote smet’. Dat zegt Martijn von der Heide van de Lónse kermis. ,,Er lijkt een bende achter te zitten.”

Joost Ariaans 22-08-24, 

Vooropgesteld: de kermis was ‘fantastisch’, zegt Von der Heide. ,,Kneitergoed. Geweldig weer, veel bezoekers. De Lónse kermis is hot. Zo hot dat dat ook het buitenland bereikte. Volgens Von der Heide zit hoogstwaarschijnlijk ‘een Oost-Europese bende’ achter de diefstallen uit de caravans. Het gebeurde afgelopen woensdag, op de laatste kermisdag. Het lijkt om dezelfde club te gaan die eerder in Oss en Alkmaar actief was. Dat is wat ik links en rechts heb gehoord.” Wat er precies is buitgemaakt uit de caravans van de kermisexploitanten, kan hij niet zeggen. Lees meer op bron: https://www.gelderlander.nl/land-van-cuijk/de-kermis-in-dit-dorp-was-fantastisch-maar-bezoek-van-dievenbende-is-grote-smet~a864c271/

 

Op woensdagmiddag 21 augustus heeft er tussen 13.30 en 17.30 uur een inbraak plaatsgevonden in 3 caravans op het Gildeterrein aan de Engelseweg in Overloon. De politie is op zoek naar getuigen die iets verdachts hebben gezien of camerabeelden hebben die mogelijk relevant zijn voor het onderzoek.

Je kunt bellen op 0900-8844. Blijf je liever anoniem, bel dan met 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem)

Bent u in de buurt geweest of heeft u iets opvallends gezien tijdens deze tijdsperiode? Of heeft u misschien camerabeelden die mogelijk van belang kunnen zijn? Neem dan contact op met de politie of deel uw informatie via de Facebookpagina van De Lónse Kermis (https://www.facebook.com/delonsekermis/). Elke tip kan bijdragen aan het oplossen van deze inbraak.

 

De politie neemt uw informatie zeer serieus en doet er alles aan om de daders op te sporen en de schade te beperken. Samen kunnen we ervoor zorgen dat dit soort incidenten in de toekomst worden voorkomen. Bedankt voor uw medewerking!