De Overloonse Heide kleurt weer prachtig paars

Gepubliceerd op 20 augustus 2024 om 14:29

Nu de regen van de afgelopen weken heeft gezorgd voor de ideale omstandigheden, staat de Overloonse Heide weer volop in bloei. De paarse kleuren die de heideplanten uitstralen, zijn een waar feest voor het oog.

Bezoekers van Landal De Vers in Overloon kunnen op dit moment genieten van dit schitterende natuurschouwspel. De uitgestrekte velden met paars gekleurde heide geven het landschap een magische uitstraling. De zoete geur van de bloeiende heideplanten hangt in de lucht en nodigt wandelaars en natuurliefhebbers uit om de paden te verkennen.

 

Het is elk jaar weer een bijzonder moment wanneer de Overloonse Heide haar prachtige paarse kleed toont. De heidebloei markeert de overgang naar de herfst en geeft het gebied een sfeervol, bijna mystiek karakter. Voor velen is een bezoek aan de Overloonse Heide tijdens de bloei een jaarlijks hoogtepunt om te genieten van deze unieke natuurpracht.

 

Dankzij de ideale weersomstandigheden van de afgelopen weken heeft de heide nu weer volop de kans om in al haar glorie uit te botten. Wandelaars die de Overloonsche Duinen in overloon  deze periode bezoeken, kunnen zich vergapen aan de uitbundige paarse kleuren die het landschap overheersen. Een bezoek aan dit natuurwonder is een ware traktatie voor de zintuigen.

Foto ter hoogte van het Schaartven (voormalige uitkijktoren)