Voetballen en vrienden maken, daar draait het om bij SSS’18

Gepubliceerd op 23 augustus 2024 om 16:24

(VRIJWILLIGER VAN DE WEEK) OVERLOON | Al achttien jaar wordt er een zomervakantie lang uitgekeken naar de Voetbaldagen bij SSS’18 Overloon. 

Foto’s van de Voetbaldagen klik hier

Natuurlijk betekent de voetbalvierdaagse dat er heel veel gevoetbald wordt. Maar ook verbroedering en gezelligheid staan centraal voor de deelnemende jeugd én de vrijwillige organisatie. 

Noud Cornelissen en Patrick Verberkt, beide al heel wat jaartjes vrijwilliger bij de Voetbaldagen, vertellen hoe het concept oorspronkelijk landelijk werd uitgerold door de KNVB. “Maar negen jaar geleden besloten ze om het te stoppen.”, vertelt Patrick. “Dat vonden wij als vereniging verdomd jammer, waarna we besloten het zelf op te pakken.” Met succes, want de voetbaldagen zijn inmiddels zo populair: alle 128 deelnemersplaatsen waren in twee dagen ingevuld. Patrick:k meen dat de KNVB het inmiddels op een aantal plekken weer organiseert. Maar wij hebben niet het idee hen nog nodig te hebben om er iets moois van te maken. Lees meer op bron:https://www.kliknieuwsdemaasdriehoek.nl/sport/voetbal/225780/-vrijwilliger-van-de-week-voetballen-en-vrienden-maken-daar-d