Wandelend in Verbinding – vertelling door Anke van Leeuwen

Gepubliceerd op 27 juli 2024 om 12:19

Op 26 augustus vindt de eerste Vertelling vanuit het hart plaats door Anke van Leeuwen. Verhalen, gedichten, foto’s en klanken van een handpan, vertellen deze avond het verhaal over haar pelgrimsleven. Tijdens haar vertelling, neemt ze je mee in een Wereld van Verbinding waarin we allemaal één zijn.

Locatie is het sfeervolle Ontmoetingspunt ’t Helder in Overloon.

Als kind zag Anke regelmatig een beeld voor zich. Ze zag het wanneer ze op school zat, naar de dansles liep of buiten speelde met vriendinnetjes. Het verscheen dan opeens voor haar ogen. De kaart van Europa waarin vele paden oplichtten. Het was een voor haar zo vertrouwd beeld, dat ze er nooit over nadacht.

 

Totdat ze in 2016 voor het eerst een lange-afstand-wandeling (LAW) liep. De Caminho van Lissabon naar Santiago de Compostella in Spanje. Opeens was er het besef dat ze op één van die paden liep, die ze als kind had zien oplichten.

 

Vanaf dat moment is de liefde voor het lopen van LAW’s ontstaan. Ze loopt vele paden in Nederland, denk aan het alom bekende Pieterpad, maar ze is ook graag in de heuvels van Duitsland, België, Luxemburg of Frankrijk.

 

Het gaat haar niet zozeer om de moeilijkheidsgraad of de fysieke uitdaging, maar het gaat Anke om de verbinding die ze ervaart tijdens haar wandeltochten. Het loslaten van thuis, het vertrouwde, de gewoontes. Het lopen van A, naar B, naar C over onbekende paden. Het ontmoeten van nieuwe mensen. Het constante ritme van haar passen, voelbaar in haar lijf. Het aanwezig zijn in de natuur. Het geven van een glimlach aan een onbekend persoon. Het vragen van hulp aan haar Engelen en Gidsen. Het ervaren dat er voor haar wordt gezorgd door de zichtbare-  én de voor ons vaak, onzichtbare wereld.

 

Een avond die inspireert om het leven stap voor stap te beleven.

 

Algemene informatie: Een vertelling vanuit het hart: ‘Wandelend in Verbinding’.

Anke van Leeuwen

pelgrim-van-het-hart-groot_3375px-standard.png

 

Datum: 26 augustus 2024 van 19:30 – 21:00 uur.

Locatie: Ontmoetingspunt ’t Helder, Helderseweg 31, 5825CE  OVERLOON

Zie ook www.helder-overloon.com.

Entree: €12,50 – Aanmelden en meer informatie: www.ankevanleeuwen.nl