Vijf varkenshouders in Oost-Brabant hebben een speciale worst ontwikkeld die beter is voor het milieu. Vandaag, zaterdag, ligt Goeie Worst voor het eerst in de supermarktschappen in Cuijk, Overloon en Vierlingsbeek.
Door MARIEKE VERBIESEN 06 NOV 2019 ad van Leeuwen uit Nederweert-Eind, Wilbert Egelmeers uit Wanroij, Erik Geene uit Landhorst, Marcel Berkvens uit Mariahout en Peet-Jan van de Elzen uit Venhorst voeren hun varkens met reststromen uit de voedingsindustrie. De dieren vinden het heerlijk, het voedsel is goed voor hun darmflora en het levert een veel lagere CO2-footprint op dan varkens die normaal voer krijgen.Daarnaast voegt de slager oesterzwamvoetjes of kidneybonen toe aan de worst, wat deze smaakvoller maakt en zorgt voor een nog lagere CO2-footprint. Met Goeie Worst willen de varkenshouders laten zien dat duurzaam en lekker hand in hand gaan.
PLUS en Jumbo
Van zaterdag 2 tot en met 9 november worden de worsten met een actie gelanceerd bij PLUS Verbeeten in Vierlingsbeek en Overloon en bij Jumbo Bosmans in Cuijk. Met deze actie willen supermarktondernemers Koen Verstegen van PLUS en Joop Bosmans van Jumbo zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met dit speciale product.WILBERT EGELMEERS, VARKENSHOUDER IN WANROIJ
Deze 'eigenwijze' varkenshouders noemen zichzelf Eigezwijns. 'Wij geloven in een milieuvriendelijke manier van produceren en willen daar lekkere producten van maken', zegt Egelmeers. 'Door onze varkens te voeren met restproducten uit de voedingsindustrie herstellen we de kringloop.lees meer op bron: https://www.nieuweoogst.nl/nieuws/2019/11/06/brabantse-varkenshouders-ontwikkelen-goeie-worst