63 bestuurders te hard op Venrayseweg tijdens politiecontrole

Gepubliceerd op 14 oktober 2024 om 17:14

Op maandag 30 september 2024 voerde de politie van 9:30 tot 13:30 uur snelheidscontroles uit op de Venrayseweg in Overloon. Deze weg heeft een maximumsnelheid van 60 km/u.

Tijdens deze controles passeerden in totaal 786 voertuigen de meetlocatie. Helaas overschreden 63 bestuurders de toegestane snelheidslimiet. De hoogst gemeten snelheid was maar liefst 88 km/u, ruim boven de limiet.

 

Deze resultaten tonen aan dat overdreven snelheid op de Venrayseweg nog steeds een probleem is. Te hard rijden kan niet alleen leiden tot boetes, maar vormt ook een aanzienlijk veiligheidsrisico voor andere weggebruikers, zoals fietsers en voetgangers.

 

De politie benadrukt dat dergelijke snelheidscontroles vaker zullen plaatsvinden om de verkeersveiligheid op deze weg te waarborgen. Automobilisten worden opgeroepen om zich aan de geldende snelheidslimiet te houden, niet alleen op de Venrayseweg, maar op alle wegen. Alleen door alertheid en verantwoord rijgedrag kunnen ongelukken worden voorkomen.

 

Het is duidelijk dat extra aandacht voor snelheidshandhaving op de Venrayseweg noodzakelijk is om de veiligheid van alle weggebruikers te garanderen. De politie zal dan ook blijven inzetten op gerichte controles en handhaving op deze weg. Bron:WOB-documenten eenheid Oost-Brabant