weekoverzicht

Gepubliceerd op 13 oktober 2024 om 18:27

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp Overloon en omgeving. Daarom brengen wij voor jullie het Weekoverzicht, een terugblik op het nieuws van afgelopen week. Of het nu gaat om evenementen, belangrijke gebeurtenissen, of gewoon interessante ontwikkelingen, Overloon nieuws is er om jullie op de hoogte te houden. Heeft u zelf nieuws dat u graag met de gemeenschap wilt delen? Stuur het dan naar info@overloonnieuws.nl en wie weet wordt het onderdeel van ons volgende Weekoverzicht. Blijf op de hoogte en blijf betrokken bij wat er speelt in onze prachtige omgeving.

Piet verloor in één klap zijn moeder, 3 broers en zusje: ‘Het had niet veel gescheeld, of ik was er ook niet meer geweest’

13 okt 2024 19:15

Piet Fransen verloor met zijn moeder, drie broers en een zusje in één klap bijna zijn hele familie. Antoon, Jantje, Gerry, Toosje en moeder Maria overleefden de oorlog niet. Piet van 1 wel, evenals zijn oudere zus Tiny. Zijn vader was ten tijde van het bombardement in 1944, tewerkgesteld in nazi-Duitsland.

Lees meer »

 

vieren en herdenken 80-jarige bevrijding van Overloon

13 okt 2024 16:24

Op zondag 13 oktober 2024 kwamen de inwoners van Overloon en vele bezoekers bijeen om de 80-jarige herdenking van de bevrijding te vieren. Deze indrukwekkende dag, georganiseerd door de Stichting Overloon War Chronicles en de Stichting Herdenking Slag om Overloon, stond in het teken van respect, dankbaarheid en reflectie.

Lees meer »

 

Dumpen van lachgascilinders bij Overloon War Cemetery

13 okt 2024 13:18

Op zondag 13 oktober werd er bij het Overloon War Cemetery in Overloon opnieuw een dumping van lachgascilinders aangetroffen. Een alerte passant merkte de verdachte vondst op in de bosjes langs het kerkhof. De passant verklaarde dat dit niet de eerste keer was dat er lachgascilinders op die plek gedumpt werden.

Lees meer »

 

Poolse automobilist aangehouden voor drugsbezit

12 okt 2024 22:41

Een Poolse automobilist is van vrijdag op zaterdag nacht 12 oktober in Overloon gestopt door agenten van de verkeerspolitie.

Lees meer »

 

Veel belangstelling voor Boekpresentatie 'Als de lindeboom kon spreken

12 okt 2024 19:35

Op zaterdag 12 oktober was er een boekpresentatie in Overloon voor het nieuwste werk van schrijver Kamil Aerts. Het boek, getiteld "Als de lindeboom kon spreken" Grafisch Vierlingsbeek en War Chronicles. Zij zijn trots om aan te kondigen dat hun nieuwste boek eindelijk klaar is. Het team heeft hard gewerkt om dit prachtige werk te volbrengen en kon niet wachten om het aan het publiek te presenteren.

Lees meer »

 

Zes jaar 'Speeltuin Gewoon Buiten': een feest voor iedereen!

12 okt 2024 09:09

Op 25 oktober vieren we met zijn allen het 6-jarig jubileum van Speeltuin Gewoon Buiten! Dit is een bijzondere mijlpaal voor deze prachtige plek waar kinderen zich vrij kunnen bewegen en ontdekken.

Lees meer »

 

Frontale botsing op Overloonseweg in Vierlingsbeek

11 okt 2024 23:46

Op vrijdagavond 11 oktober, rond 22:00 uur, heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Overloonseweg in Vierlingsbeek, ter hoogte van de afrit van de A73. Een automobilist, die vermoedelijk vanaf de afrit kwam, heeft een voertuig dat op de Overloonseweg reed over het hoofd gezien.

Lees meer »

 

Senioren Overloon breekt met Senioren Brabant-Zeeland na jaren van onvrede over hoge contributie

11 okt 2024 18:49

Senioren Overloon breekt met Senioren Brabant-Zeeland, meldt dagblad de Gelderlander. De reden: De ouderen hebben niet het idee iets terug te zien van het in hun ogen hoge contributiebedrag dat ze aan de bond betalen.

Lees meer »

 

gratis compost

11 okt 2024 08:47

Wil jij ook je tuin groener maken? Haal gratis compost bij onze (mini-)milieustraten en ga aan de slag in je tuin. Mooiere planten en bloemen zorgen voor meer leven in de tuin. Een mooie groene tuin ziet er niet alleen mooi uit, het zorgt ook voor het beter opvangen van regenwater, en het maakt bij hitte de omgeving van je woning koeler.

Lees meer »

 

Kinderdirecteur Oorlogsmuseum Overloon aanwezig bij Veteranendag West Betuwe

10 okt 2024 17:02

GELDERMALSEN • In de gemeente West Betuwe werd op zaterdag 5 oktober de allereerste lokale Veteranendag georganiseerd. Ruim tachtig veteranen kwamen samen in het gemeentehuis voor een bijzonder programma vol ontmoetingen en herinneringen, afgesloten met een gezellige maaltijd. 

Lees meer »

 

5 Gangen Muziek Matinee

10 okt 2024 16:26

Zondag 27 oktober 2024 is het zover: de langverwachte Muziek matinee in Overloon. Vanaf 13.00 uur zullen diverse verrassende zangers en zangeressen het podium betreden om het publiek te verwennen met een gevarieerd programma vol meezingers en luisterliedjes.

Lees meer »

 

IVN Jeugd bezoekt Martinusmolen in Beugen

10 okt 2024

IVN De Maasvallei organiseerde voor haar IVN Jeugdleden een interessante middag bij de Martinusmolen in Beugen welke in 1868 is gebouwd De molenaars Harm van Es, Pieter Aarts en Marko Sturm hadden hun handen vol om de jeugd te laten zien en horen hoe de molen werkt

Lees meer »

 

Openluchttheater Overloon verrast met gulle gift van lokaal café

9 okt 2024 20:15

Het Openluchttheater Overloon werd onlangs aangenaam verrast door een prachtig cadeau van Grand Café Broer & Zus in Overloon. Het café schonk aan het theater een volledige aanhanger vol nieuwe, mooie terrasstoelen en drie buitentafels.

Lees meer »

 

550 euro voor Stichting Overloon War Chronicles

9 okt 2024 18:00

Wij houden voor het laatste jaar een boekenverkoop voor het goede doel, de opbrengst is weer meer dan voorgaande jaren. Wij kunnen daarom € 550,-- schenken aan Stichting Overloon War Chronicles.

Lees meer »

 

De snelweg A73 als energiewingewest van Land van Cuijk

9 okt 2024

INGEZONDEN Vrijwel dagelijks maken wij gebruik van de A73 tussen Boxmeer en Vierlingsbeek en vice versa. Wat hier de komende jaren staat te gebeuren, geeft ons letterlijk buikpijn. De eerste zichtbare werkzaamheden zijn momenteel al aan de gang.

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

8 okt 2024

Het Gemeentenieuws is een belangrijke informatieve bron voor de inwoners van de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint-Hubert, en Sint-Anthonis in het Land van Cuijk. Dit gemeentenieuws voorziet de inwoners van deze regio van belangrijke informatie over zaken die spelen in hun gemeente.

Lees meer »

 

SES wint na spectaculaire comeback

7 okt 2024 19:45

Zondagmiddag was SSS Overloon de tegenstander voor SES. Op papier zou dit wel eens een concurrent kunnen worden voor SES in de strijd tegen degradatie. Een belangrijke wedstrijd, die in een 5-3 overwinning eindigde, na een 1-3 achterstand.

Lees meer »

 

Transportbedrijf uit Oploo moet toch betalen voor illegaal mengen afvalstoffen in Overloon

7 okt 2024 18:16

Een transportbedrijf uit Oploo liet in een loods op het bedrijfsterrein van een pluimveehouderij in Overloon illegaal afvalstoffen verwerken.

Lees meer »

 

Ken je de 112NL-app al

7 okt 2024

In noodsituaties is het van essentieel belang dat je snel en effectief hulp kunt inschakelen. Gelukkig biedt de 112NL-app een uitkomst voor mensen die niet goed kunnen horen of spreken, of die geen Nederlands of Engels spreken.

Lees meer »