gratis compost

Gepubliceerd op 11 oktober 2024 om 08:47

Wil jij ook je tuin groener maken? Haal gratis compost bij onze (mini-)milieustraten en ga aan de slag in je tuin. Mooiere planten en bloemen zorgen voor meer leven in de tuin. Een mooie groene tuin ziet er niet alleen mooi uit, het zorgt ook voor het beter opvangen van regenwater, en het maakt bij hitte de omgeving van je woning koeler.

Gratis compost ophalen

Inwoners van onze gemeente kunnen weer vier zaterdagen op een rij gratis compost ophalen bij alle mini-milieustraten. Dat kan Openingstijden van 09.00 tot 13.00 uur. Het ophalen van compost is alleen voor particulieren en maximaal 1 m3 per keer. Zorg zelf voor een schep, iets om het in mee te nemen en vervoer. Kijk voor de locaties en openingstijden van onze (mini-) milieustraten op de pagina Milieustraten.

Ophaaldagen gratis compost

  • 12 oktober 2024
  • 19 oktober 2024
  • 26 oktober 2024
  • 2 november 2024

Bij de milieu- en groenstraat in Haps kun je het hele jaar gratis compost halen tijdens de openingstijden.

Goed voor de mens en natuur

Compost is een belangrijke natuurlijke vruchtbare basis en is daardoor een must voor je planten en voor een gezond bodemleven. Daar doe je niet alleen jezelf, maar ook de natuur en het klimaat een plezier mee. Zo zorgen we samen voor een klimaatbestendig Land van Cuijk.

Thuis compost maken

Je kunt ook zelf compost maken. Dit kan met een compostvat in de tuin of je maakt een composthoop. Maar ook zonder tuin of veel ruimte kun je compost maken met een wormenhotel. Zo houd je de kringloop nog kleiner en lokaler!