Kinderdirecteur Oorlogsmuseum Overloon aanwezig bij Veteranendag West Betuwe

Gepubliceerd op 10 oktober 2024 om 17:02

GELDERMALSEN • In de gemeente West Betuwe werd op zaterdag 5 oktober de allereerste lokale Veteranendag georganiseerd. Ruim tachtig veteranen kwamen samen in het gemeentehuis voor een bijzonder programma vol ontmoetingen en herinneringen, afgesloten met een gezellige maaltijd. 

Voor de inwoners van de gemeente was er rondom het gemeentehuis in Geldermalsen ook genoeg te beleven, van activiteiten tot rondleidingen in historische voertuigen.

Een opvallende verschijning tijdens deze dag was Jesse Wijngaard uit Deil, de kersverse kinderdirecteur van Oorlogsmuseum Overloon. Met zijn eigen stand trok hij de aandacht van menig bezoeker, terwijl hij druk bezig was met het bouwen van militaire schaalmodellen. Naast het in elkaar zetten van tanks en vliegtuigen, gaf Jesse ook enthousiast uitleg over het museum, tot groot genoegen van de veteranen die nieuwsgierig naar hem toe kwamen.

Zaterdag 7 september 2024 was een historische dag voor het Oorlogsmuseum Overloon. De lang verwachte D-DEX-beleving, een unieke presentatie over de D-Day gebeurtenissen, werd officieel geopend in aanwezigheid van familie, pers en de directie. Nieuwe Kinderdirecteur Jesse Wijngaard treedt aan! Leest verder klik hier

Het verhaal dat de jeugd alleen nog maar met hun mobiel bezig is, wordt hier mooi weerlegd. 

Libanonveteraan meneer Van Hooff was onder de indruk: “Het verhaal dat de jeugd alleen nog maar met hun mobiel bezig is, wordt hier mooi weerlegd.” Veel veteranen vonden het prachtig om te zien hoe een jongere als Jesse zoveel passie toont voor het erfgoed van oorlog en vrede. Ook bij de inwoners wekte Jesse’s enthousiasme interesse op: “We zijn jaren geleden eens in Overloon geweest, maar na het zien van de nieuwe folder moeten we snel weer een bezoekje brengen,” aldus een voorbijganger, net voordat hij plaatsnam in een van de militaire voertuigen die rondritten verzorgden in de omgeving. Lees meer op bron:https://www.hetkontakt.nl/westbetuwe/nieuws/402138/kinderdirecteur-aanwezig-bij-veteranendag-west-betuwe