550 euro voor Stichting Overloon War Chronicles

Gepubliceerd op 9 oktober 2024 om 18:00

Wij houden voor het laatste jaar een boekenverkoop voor het goede doel, de opbrengst is weer meer dan voorgaande jaren. Wij kunnen daarom € 550,-- schenken aan Stichting Overloon War Chronicles.

De stichting houdt zich bezig met de Britse militairen die begraven zijn op het Overloon War Cemetery, ook doen zij onderzoek naar de achtergrond van de militairen. Het eerste doel is om van elke militair een portretfoto te krijgen zodat deze een gezicht krijgt.

Van de 281 militairen die er begraven liggen zijn er slechts 6 niet geïdentificeerd, van elke geïdentificeerde militair staat een biografie op de website; zeer de moeite waard dus om te bekijken, ook voor de andere activiteiten.

Dat alles is niet voor niks; Ze stoppen er zelf heel veel tijd en geld in, dus ze zijn heel blij met de donatie. Mocht u hen ook willen ondersteunen, kijk dan op de website bij donaties.

www.overloonwarchronicles.nl

 Ondertussen zijn wij met de laatste fase bezig, tot half oktober zijn er nog GRATIS boeken, MAAR een vrijwillige bijdrage mag altijd. Wij gaan dan bekijken wie we daar blij mee kunnen maken.

Wij willen iedereen hartelijk danken voor het doneren van boeken; zonder boeken geen verkoop!

 Vriendelijke groet,

Betsie en Martien Hendriks.

Hennie de Hoog, voorzitter van de Stichting Overloon War Chronicles, neemt de waardecheque van Betsie en Martien Hendriks in ontvangst.

(Foto:piet)

vlnr. Hennie de Hoog voorzitter OWC,  Betsie Hendriks, en Piet Peters secretaris OWC.

(foto:Martien)

Herdenking 80 jaar bevrijding Overloon

Stichting Overloon War Chronicles en Stichting Herdenking Slag om Overloon nodigen u van harte uit bij de diverse programmaonderdelen van de 80-jarige herdenking van de bevrijding van Overloon op zaterdag 12 en zondag 13 oktober 2024.

Lees meer klik hier »

 

Boekpresentatie "Als de lindeboom kon spreken"

Overloon War Chronicles is trots om aan te kondigen dat hun nieuwste boek "Als de lindeboom kon spreken" eindelijk klaar is! Het team heeft hard gewerkt om dit prachtige werk te volbrengen en kan niet wachten om het aan het publiek te presenteren.

Lees meer klik hier »