Team Buitengewoon Overloon - Bedankt voor jullie steun!

Gepubliceerd op 2 oktober 2024 om 20:05

Als TEAM BUITENGEWOON OVERLOON van BIG Challenge hebben we hier €43.202 aan bij kunnen dragen. Via deze weg nogmaals onze hartelijke dank aan alle gulle gevers en vrijwilligers uit Overloon en omgeving die dit mogelijk hebben gemaakt: BEDANKT NAMENS VELEN!

Omdat kanker niet stopt, zijn we gestart met de voorbereidingen voor editie Alpe d'HuZes 2025 op 5 juni. Om bovenstaande bedragen proberen te evenaren. Geïnteresseerde deelnemers of vrijwilligers zijn van harte welkom. Zij zijn welkom op de Aftrapbijeenkomst op 26 oktober in Barneveld. Of kunnen zich melden bij Eric Verbruggen op nr 0651-589225,

Eindstand BIG Challenge 2024 1.244.313 voor kankeronderzoek

 

BIG Challenge, het grote team uit de agri- en foodsector dat aan Alpe d’HuZes deelneemt, heeft een eindstand bekend gemaakt van 1.244.313. Dit enorme bedrag is door ruim 225 mensen opgehaald via allerlei acties, sponsors en giften. De organisatie maakt zich inmiddels op voor het nieuwe seizoen dat 1 oktober van start is gegaan. Het streven is om volgend jaar met weer zo’n groot bedrag over de finish van de iconische Franse berg te gaan.

Afgelopen juni was de 14e keer dat de agri- en foodsector onder de noemer ‘BIG Challenge, farmers against cancer’ aan Alpe d’ HuZes deelnam. Na het bekend maken van de tussenstand in juni is nog ruim € 60.000 opgehaald door diverse acties zoals dineren in de boomgaard, shirtverkoop en giften. De finish, als iedereen boeren – boeren roept, het is zo’n gigantisch kippenvelmoment. Ongelooflijk, je voelt de waardering”, zegt Peter van de Kamp, melkveehouder uit Putten en deelnemer aan BIG Challenge 2024.
BIG Challenge bestaat uit agrarisch ondernemers, adviseurs, leveranciers en andere betrokkenen. Ze zetten zich keihard in om een einde te maken aan de ellende en onmacht die de ziekte kanker in onze maatschappij veroorzaakt. Dat doen ze in juni zo vaak mogelijk de Alpe d’Huez te beklimmen.

Al € 13,7 miljoen opgehaald

BIG Challenge is gestart in 2009 door Herman Houweling en is uitgegroeid tot één van de grootste fondsenwervers van Alpe d’HuZes. In totaal heeft de agri- en foodsector tot nu toe € 13.734.001 opgehaald voor onderzoek naar kanker. Dit is voor 100 procent gedoneerd aan Alpe d’HuZes/KWF Kankerbestrijding. Tijdens bijeenkomsten van BIG Challenge wordt Herman steevast herdacht en geroemd om wat hij in gang heeft gezet.

Zelf meedoen met BIG Challenge?

Mensen die op donderdag 5 juni 2025 zelf met BIG Challenge aan Alpe d’HuZes mee willen doen, zijn zaterdagmiddag 26 oktober van harte welkom tijdens de aftrapbijeenkomst. De dag is bedoeld voor nieuwe deelnemers, vrijwilligers, supporters, maar ook twijfelaars of andere geïnteresseerden uit de land- en tuinbouw en aanverwante sectoren. Het begint vanaf 12.30 uur bij Kalverhouderij Beekzicht aan de Scherpenzeelseweg 45 in Barneveld. Aanmelden voor Alpe d’HuZes is al mogelijk op www.bigchallenge.eu Aanmeldformulier BIG Challenge | BIG Challenge

Bijlage: foto Finishmoment van BIG Challenge Alpe d’HuZes donderdag 6 juni 2024 (Jannemieke Termeer) en BIG Challenge bij bocht 3 tijdens beklimming (Sharon van Dommelen)

 

Foto: Jannemieke Termeer