Margo Raaijmakers 200ste bezoeker aan de Luchtwachttoren Maashees

Gepubliceerd op 18 september 2024 om 19:49

MAASHEES | Het afgelopen weekend vonden weer de landelijke jaarlijkse Open Monumentendagen plaats. In Maashees was voor de negende keer de in 1953 gebouwde Luchtwachttoren geopend. Op zondagmiddag werd Margo Raaijmakers uit Overloon als de 200ste bezoeker ontvangen. 

In totaal zijn er 205 bezoekers geteld. Zij waren afkomstig uit de directe omgeving maar ook van verder weg. Dan waren het campinggasten uit Groningen, Doetinchem en Antwerpen. 

De mensen hebben genoten van de voorlichting over de Luchtwachttoren uit de Koude Oorlog van Gert van Wolde en Mathieu Bogers. In de weelderige tuin rond de luchtwachttoren konden ze een spoor volgen van met wol ingebreide bomen, een bank en zelfs een hele ingerichte huiskamer. Hier vroegen ze kunstenaar Madelon Klippert het hemd van het lijf over haar kleurige meubels. Van Toon Janssen was een serie kleine, ruimtelijke antenne-achtige objecten de zien in het prieel. Een eindje verderop was een aan de buitenkant in originele staat gerestaureerde BB-bus van de Magirus-Deutz club uit Castenray geparkeerd. Lees meer en foto op bron:https://www.kliknieuwsdemaasdriehoek.nl/nieuws/algemeen/226771/200ste-bezoeker-aan-de-luchtwachttoren-maashees-op-open-monum