Snelheidscontrole op Venrayseweg ontdekt talrijke overtredingen

Gepubliceerd op 3 september 2024 om 08:15

Op woensdag 17 juli 2024 tussen 09:30 uur en 14:10 uur vond er een snelheidscontrole plaats op de Venrayseweg  in Overloon in beide rijrichtingen. De toegestane maximumsnelheid op dit traject bedraagt 60 km/u.

de politie voerde  een snelheidscontrole uit op de Venrayseweg in.Deze weg, waar een maximumsnelheid van 60 km/u geldt, werd gedurende ruim 4,5 uur nauwlettend in de gaten gehouden.

 

Tijdens deze controle passeerden in totaal 941 voertuigen de meetlocatie. Helaas overschreden 86 van deze bestuurders de toegestane snelheidslimiet. De hoogste geregistreerde snelheid bedroeg maar liefst 82 km/u, hetgeen ruim boven de limiet ligt.

 

Deze resultaten illustreren de noodzaak voor automobilisten om extra voorzichtig te zijn op de Venrayseweg. Overdreven snelheid kan niet alleen leiden tot boetes, maar vormt ook een aanzienlijk veiligheidsrisico voor andere weggebruikers, zoals fietsers en voetgangers.

 

De politie benadrukt dat snelheidscontroles op deze weg vaker zullen plaatsvinden om de verkeersveiligheid te waarborgen. Bestuurders worden dan ook opgeroepen om zich aan de geldende snelheidslimiet te houden, niet alleen op de Venrayseweg, maar op alle wegen. Alleen door alertheid en verantwoord rijgedrag kunnen ongelukken worden voorkomen. Bron info WOB-documenten eenheid Oost-Brabant