Stichting Overloon War Chronicles presenteert nieuw boek 'Als de lindeboom kon spreken’

Gepubliceerd op 29 juli 2024 om 20:11

Op 14 oktober 2024 is het 80 jaar geleden dat het dorp Overloon bevrijd werd. De hoge prijs die Overloon hiervoor betaalde, blijft onlosmakelijk met het Brabantse dorp verbonden.

Ter ere van de 80-jarige herdenking presenteren wij op zaterdag 12 oktober 2024 het nieuwe boek. In ‘Als de lindeboom kon spreken’ neemt schrijver Kamil Aerts u namens Stichting Overloon War Chronicles mee naar Overloon tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Kamil (27) is docent geschiedenis en onderzoekt namens Stichting Overloon War Chronicles de geschiedenis van de Overloonse oorlogsslachtoffers en de ervaringen van de Overloonse bevolking tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het boek geeft u met de vele verhalen van de laatste ooggetuigen en nog niet eerder gepubliceerd beeld- en bronmateriaal een unieke inkijk in het dorp tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De lindeboom zag het allemaal gebeuren en zou ons veel kunnen vertellen. Als de lindeboom kon spreken…

Wilt u zeker zijn van een exemplaar van dit unieke boek? Bestel het dan door het formulier in te vullen op de website van Stichting Overloon War Chronicles https://www.overloonwarchronicles.nl/als-de-lindeboom-kon-spreken/

Bestelformulier boek 'ALS DE LINDEBOOM KON SPREKEN' klik hier

 

voor meer informatie van het boek 'Als de lindeboom kon spreken’ vindt u op https://www.overloonwarchronicles.nl/

Lees ook Ooggetuigenverslagen van Overloon in Tweede Wereldoorlog in boek

Het duurt nog even voordat het boek er is, maar wie geïnteresseerd is in de oorlogsgeschiedenis van Overloon kan Als de lindeboom kon spreken wel alvast bestellen. Volgens auteur Kamil Aerts valt er ook genoeg te lezen voor niet-inwoners van het dorp.

Door Joost Ariaans 31-07-24, 

De schrijver neemt de lezer mee terug in de tijd, naar Overloon in de Tweede Wereldoorlog. Naar één van de grootste slagen in de Nederlandse oorlogsgeschiedenis. Waarbij vooral ook de inwoners zelf een rol krijgen. Lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/land-van-cuijk/ooggetuigenverslagen-van-overloon-in-tweede-wereldoorlog-in-boek~a676218d7/

Lees ook De vergeten Slag om Overloon is ook na tachtig jaar nog open wond in Peeldorp

In Overloon was nauwelijks feestvreugde te bespeuren bij de bevrijding. Niet zo verwonderlijk. Het toenmalige frontdorp was compleet verwoest tijdens de Slag om Overloon. Naast 1900 soldaten kwamen veertig inwoners om het leven. Kamil Aerts (27) ging van deur tot deur in het dorp, op zoek naar ooggetuigen en nabestaanden, en ontdekte hoe zwaarbeladen het onderwerp tachtig jaar later nog is. Lees verder op https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/1757200_de-vergeten-slag-om-overloon-is-ook-na-tachtig-jaar-nog-open-wond-in-peeldorp