weekoverzicht

Gepubliceerd op 28 juli 2024 om 14:24

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp Overloon en omgeving. Daarom brengen wij voor jullie het Weekoverzicht, een terugblik op het nieuws van afgelopen week. Of het nu gaat om evenementen, belangrijke gebeurtenissen, of gewoon interessante ontwikkelingen, Overloon nieuws is er om jullie op de hoogte te houden. Heeft u zelf nieuws dat u graag met de gemeenschap wilt delen? Stuur het dan naar info@overloonnieuws.nl  en wie weet wordt het onderdeel van ons volgende Weekoverzicht. Blijf op de hoogte en blijf betrokken bij wat er speelt in onze prachtige omgeving.

 

Tentfeest Overloon 2024

28 jul 2024 10:47

De voorbereidingen voor Tentfeest Overloon 2024 zijn in volle gang en het programma staat nu bekend. Van 18 tot en met 20 oktober 2024 vindt het feest in de tent plaats, dus noteer deze data direct in je agenda!

Lees meer »

 

Gezellige en actieve middag in Wereldtuin Verdeliet

28 jul 2024

Een groep buren organiseerde een gezellige en actieve middag bij Wereldtuin Verdeliet in Cuijk

Lees meer »

 

Wandelend in Verbinding – vertelling door Anke van Leeuwen

27 jul 2024 12:19

Op 26 augustus vindt de eerste Vertelling vanuit het hart plaats door Anke van Leeuwen. Verhalen, gedichten, foto’s en klanken van een handpan, vertellen deze avond het verhaal over haar pelgrimsleven. Tijdens haar vertelling, neemt ze je mee in een Wereld van Verbinding waarin we allemaal één zijn.

Lees meer »

 

Kunst van het Geloven: expositie “Grenzeloze verbeelding”

25 jul 2024

Op zaterdag 31 augustus openen voor de negende keer enkele kapellen en kerken in Boxmeer en omgeving hun deuren voor kunst en publiek in het kader van de tweejaarlijkse kunstmanifestatie “Kunst van het Geloven”.

Lees meer »

 

Leven in Overloon: Bruisend dorp met uitdagingen

24 jul 2024 19:58

Overloon bruist en er is altijd wat te doen. In het dorp zijn veel voorzieningen die makkelijk en snel bereikbaar zijn. Inwoners kunnen er alle benodigde boodschappen doen. Ook zijn er veel basisvoorzieningen voor ouderen en mensen met een beperking. Daarnaast is Overloon in trek bij toeristen en dagjesmensen; zij geven een ‘boost’ aan het dorp en komen graag naar onder meer het oorlogsmuseum, het ZooParc, Landal GreenParks of naar de populaire ijswinkel in het centrum.

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

23 jul 2024

Het Gemeentenieuws uit het Land van Cuijk is een belangrijke bron van informatie voor de inwoners van de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint-Hubert en Sint-Anthonis. Dit nieuwsplatform biedt een overzicht van ontwikkelingen, evenementen, besluiten en projecten die van invloed zijn op het dagelijks leven in deze regio.

Lees meer »

 

Evaluatie subsidievormen Kernendemocratie

22 jul 2024

In 2023 heeft de gemeente Land van Cuijk drie nieuwe subsidies ingesteld als onderdeel van het uitvoeringsplan Kernendemocratie 2022-2026. Deze subsidies zijn bedoeld om de wijk- en dorpsraden te ondersteunen en de actieve betrokkenheid van inwoners bij hun kern te stimuleren. Uit een tussentijdse evaluatie blijkt dat de regelingen succesvol bijdragen aan het versterken van de kernendemocratie in onze gemeente.

Lees meer »