weekoverzicht

Gepubliceerd op 21 juli 2024 om 18:46

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp Overloon en omgeving. Daarom brengen wij voor jullie het Weekoverzicht, een terugblik op het nieuws van afgelopen week. Of het nu gaat om evenementen, belangrijke gebeurtenissen, of gewoon interessante ontwikkelingen, Overloon nieuws is er om jullie op de hoogte te houden. Heeft u zelf nieuws dat u graag met de gemeenschap wilt delen? Stuur het dan naar info@overloonnieuws.nl en wie weet wordt het onderdeel van ons volgende Weekoverzicht. Blijf op de hoogte en blijf betrokken bij wat er speelt in onze prachtige omgeving.

 

Subsidie voor lokale duurzame projecten

19 jul 2024

Op meer plekken in onze gemeente zijn er groepen inwoners die in hun directe omgeving samenwerken om tot duurzame oplossingen te komen. Dit noem je energie-coöperaties. Wij hebben nu een verbreding van de subsidie om zo’n coöperatie op te zetten. Daarmee kunnen groepen inwoners onderzoeken of een bepaald duurzaam plan haalbaar en winstgevend is. Dat moet de drempel verlagen om lokale duurzaamheid aan te moedigen.

Lees meer »

 

Vrijwilliger van de Week: Thea Lamers, het nieuwe gezicht bij Openluchttheater Overloon

18 jul 2024 20:08

OVERLOON | Vaak zijn onze Vrijwilligers van de Week bekende veteranen van een vereniging. Mensen die zich al decennia hard maken voor de club. Deze week staat juist een groentje centraal: Thea Lamers. Thea voegde zich pas twee maanden geleden toe aan het vrijwilligersbestand van Openluchttheater Overloon en heeft tijdens de voorstellingen van Het Huis 44 - 24 haar “eerste vuurdoop” gehad. Dat is dus zodanig goed verlopen dat Thea direct de Maas Driehoek vrijwilligersvuurdoop er achteraan krijgt. 

Lees meer »

 

Ruim 3200 euro opgehaald voor rode panda's en nevelpanters met ZooVino

18 jul 2024 19:09

Overloon, 18 jul - Het nieuwe wijnevenement ZooVino in ZooParc Overloon heeft 3274 euro opgebracht voor twee natuurbeschermingsprojecten in Azië. In totaal genoten op 6 juli 224 deelnemers van wijn en gerechten met uitzicht op dieren als giraffen, pinguïns en flamingo's.

Lees meer »

 

Dagworkshop beeldhouwen

17 jul 2024 19:17

Op zaterdag 10 augustus vindt in Ontmoetingspunt ’t Helder in Overloon weer een gezellige dagworkshop beeldhouwen plaats, zowel voor beginners als gevorderden.

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

16 jul 2024

Het Gemeentenieuws uit het Land van Cuijk is een belangrijke bron van informatie voor de inwoners van de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint-Hubert en Sint-Anthonis. Dit nieuwsplatform biedt een overzicht van ontwikkelingen, evenementen, besluiten en projecten die van invloed zijn op het dagelijks leven in deze regio.

Lees meer »

 

Kom naar de MaasheggenMarkt

16 jul 2024

Op zondag 18 augustus 2024 vindt de vierde editie van de Maasheggenmarkt plaats op het erf van Camping en Gastenverblijf De Brembroeken in Vortum-Mullem. Dit gezellige evenement is dé gelegenheid om de unieke sfeer van De Maasheggen te ervaren, streekproducten te proeven en meer te leren over het bijzondere landschap en haar bewoners. Dit jaar is er extra aandacht voor kinderen met tal van leuke en leerzame MaasheggenKids-activiteiten!

Lees meer »

 

Gemeente Land van Cuijk wil oud papier vanaf 2026 aan huis ophalen

15 jul 2024

De gemeente Land van Cuijk wil oud papier vanaf 2026 elke vier weken aan huis inzamelen. Dat zou betekenen dat inwoners hun oud papier vanaf dan niet meer naar gezamenlijke inzamelpunten hoeven te brengen. De gemeenteraad neemt hierover op 19 september een besluit.

Lees meer »