Kunstkring Sint Anthonis: Cultureel Café

Gepubliceerd op 23 maart 2022 om 19:52

Eindelijk na precies 2 jaar is het weer zover: Cultureel Café gaat weer van start. 

Met weer een afwisselend programma en de muzikale intermezzo’s van het vaste sfeerkwartet Chase met hun jazzy vertolking van bekende nummers zijn er weer drie optredens van diverse gasten. Laagdrempelig en informeel en iedereen is welkom. Ook alleen gaanden vinden hier makkelijk hun weg en aansluiting. 

 

Het Cultureel Café, normaliter het doorlopende winterprogramma van de Kunstkring, zoomt in op Kunst en Cultuur in brede zin. Niet alleen beeldende kunst, maar bijvoorbeeld ook literaire-, poëzie, muziek, dans, taal, architectuur, fotografie etc. etc. 

 

Op deze avond maken wij nader kennis met:

 

Anita Kroef, Sint Anthonis

Anita schreef als kind veel korte verhalen en gedichten, maar mede door een drukke baan en een actief sociaal leven, verdween het schrijven voor langere tijd naar de achtergrond. De afgelopen jaren pakte ze de draad weer op en schreef ze vooral korte verhalen, welke onder andere verschenen in de bundels Een zwarte roos op het plein (2020), De Wadden in vogelvlucht (2021) en Bekroning (januari 2022). 

Eind 2020 maakte ze haar grote droom waar en debuteerde ze bij Uitgeverij Godijn Publishing met haar literaire thriller Bloedzuster.

bloedzusteranita.jpg coverbloedzuster.jpg

 

Anita is 52 jaar geleden geboren in Stevensbeek, woont tegenwoordig in Sint Anthonis en in het dagelijkse leven werkt ze in het CWZ-ziekenhuis in Nijmegen. Op donderdag 31 maart neemt ze u in het Cultureel Café van de Kunstkring Sint Anthonis graag mee in haar schrijfproces en vertelt ze u alles over haar weg van manuscript tot publicatie van haar eerste boek.

 

Peter Beijers, Mill

Licht, lijnen en landschappen, maar vooral observaties van en interacties met mensen in hun dagelijkse leven. Herkenbare gebeurtenissen, net even op een andere wijze gefotografeerd. Met oog voor compositie en detail. Op reis, maar ook in de directe omgeving: altijd zoekend naar beelden die hem raken. Het juiste moment kiezen om ne dat beeld vast te leggen. Dat alledaagse beeld verbijzonderen en zo “verbeelding ”oproepen ”is zijn drijfveer.

 

De moslimvrouwen die het V teken maken doen dat op de peace-bridge in Tblisi (Georgie) een toepasselijk beeld en met de kennis van nu meer actueel dan ooit. peterbeijers1-2.jpg peterbeijers2-1.jpg peterbeijers3.jpg

 

 

Luuk Lenders, Utrecht

Is een rasartiest op muzikaal terrein. Hij bespeelt de fluit en accordeon als begeleidend instrument bij Ierse of Slavische klanken en kan, indien nodig, met zijn voeten ook nog passende klanken toevoegen. De mondharmonica staat ook op zijn repertoire en mocht u ooit het themapark “Het Aardbeienland” in Horst aan de Maas bezoeken, al of niet met kinderen, dan kunt u tussentijds genieten van zijn muziek als leidraad door het park.

luuklenders.jpg

Luuk staat bekend om zijn creatieve volksmuziek met bijzondere fluiten, accordeon, voetenpercussie, mini-mondharmonica, pingpongballen en zelfgemaakte instrumenten. Zijn concerten zijn avontuurlijk en virtuoos, ontroerend en grappig en toveren onwillekeurig een glimlach op je gezicht. Als verzamelaar van fluiten heeft hij van alles te fluiten en te vertellen. De Arabische herdersfluit ruist als een woestijnwind, de Ierse whistle zingt als een nachtegaal en de Zweedse boventoonfluit rockt als een Elvis.

 

Restaurant Tussen Harrie en Toon, aan de Dorpstraat 2 Ledeacker

Datum: donderdag 31 maart

Tijd: 20.00 inloop

Start programma: 20.30u

Entree: € 2,50