Nieuws en informatie van de gemeentes Boxmeer, Cuijk, Grave, St. Anthonis en Mill & St. Hubert uit het Land van Cuijk.
Werk aan het riool in Mill, Wanroijseweg
In Mill wordt aan het riool gewerkt. Dat gebeurt van donderdag 3 maart 07.00 uur tot vrijdag 4 maart 18.00 uur in de Wanroijseweg. Die weg is dan afgesloten tussen de rotonde bij café restaurant Erica en de Van den Boogaardweg. Auto’s mogen er niet door, bromfietsers, fietsers en voetgangers wel.
Rioolgemaal
In de buurt van de Wanroijseweg komt een nieuwe wijk, ’t Kavelt. Voor de afvoer van het rioolwater van de nieuwe huizen wordt een gemaal gebouwd. Dit gemaal pompt straks het afvalwater vanuit de wijk naar de riolering in de Wanroijseweg. Voor de aanleg van een nieuwe leiding wordt de Wanroijseweg opengebroken. De weg wordt dan afgesloten. Zodra het werk klaar is, wordt het wegdek hersteld. De weg is dan weer vrij voor iedereen.
Omrijden
Auto’s en ander gemotoriseerd verkeer moeten tijdens het werk omrijden. Dat kan via de Bosweg N264, de Vorleweg en industrieterrein Het Spoor. Ook de bussen rijden anders. Kijk op de website van Arriva voor wat er verandert. www.arriva.nl. De huizen en bedrijven in de Wanroijseweg blijven bereikbaar. Ook supermarkt Aldi kun je bereiken. Wel kan er door het werk soms wat hinder ontstaan.
Tijdelijk vervallen bushaltes Oploo en Sint Anthonis
Vanwege werkzaamheden is de Deurneseweg in Oploo van 14 maart t/m 1 april afgesloten voor gemotoriseerd verkeer (ter hoogte van het Peelkanaal). Dit heeft gevolgen voor buslijn 23, die vanwege de werkzaamheden niet de gebruikelijke route kan rijden. Helaas betekent dit dat er een aantal bushaltes in Oploo en Sint Anthonis tijdelijk komt te vervallen. Het gaat om de volgende bushaltes: ‘Friesche Peel’, ‘Peelkanaalweg’, ‘Vale Peel’, ‘Nieuweweg’, ‘Spekklef’, ‘Vloetweg/Loonseweg’, ‘Kerk’, ‘Den Hoek’, ‘Lepelstraat’, ‘Kolonel Silvertoplaan’ en ‘Breestraat’.
Onze excuses voor het ongemak.
Inwoners van gemeente Land van Cuijk opgelet! Aanmelden voor de Landelijke Opschoondag kan nog tot 9 maart 2022.
Doe je mee?
Meld je aan via www.gemeentelandvancuijk.nl/lod.
Nederland zwerfafvalvrij, dat doen we samen! Daarom slaan we ook in het Land van Cuijk, op zaterdag 19 maart, de handen ineen en zetten ons in tegen zwerfafval.
In een schone buurt voel je je veiliger, spelen kinderen fijner en woon je prettiger! Door samen zwerfaval in te zamelen worden we bewust van wat we allemaal weggooien en wat er op straat of in de bosjes terecht komt. De Landelijke Opschoondag draagt daarnaast bij aan meer verbondenheid en is vaak hartstikke gezellig. Kom ook in actie voor een schonere buurt, op zaterdag 19 maart 2022.
Samen tegen zwerfafval
Schrijf je nu in met jouw buurt, sportclub, school of vereniging! Zoveel mogelijk samenwerking tussen bedrijven, buurtbewoners, lokale buurtverenigingen en sportclubs vergroot de kans om ons doel te halen; Nederland zwerfavalvrij. Alleen samen maken we de Landelijke Opschoondag tot een feestelijke dag én tot een groot, schoon succes.
Scholen ook aan de slag
Ook voor de scholen organiseren we opschoondagen. Zij kunnen dit jaar op dinsdag 22 maart of donderdag 24 maart samen met de klas of de hele school meedoen om de buurt schoon te maken. De school die het meeste zwerfaval inzamelt krijgt een leuke verrassing!
Opschoonmaterialen!
Wanneer je deelneemt aan één van de opschoondagen dan krijg je van ons alle benodigde materialen: veiligheidshesjes, knijpers, handschoenen en afvalzakken. Zo kan je veilig aan de slag! Je bepaalt zelf waar je gaat opschonen. Wij komen de materialen en het ingezamelde afval na afloop ook weer bij je ophalen.
Extra stimulans nodig?
Als vereniging krijg je een kleine vergoeding als je meedoet aan de Landelijke Opschoondag!
Deze is bedoeld voor de clubkas. Alle kinderen die meedoen, krijgen een cadeautje!
Voor meer informatie
Wil je meer informatie of kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact op met gemeente Land van Cuijk via gemeente@landvancuijk.nl o.v.v. Landelijke Opschoondag of bel naar (0485) 85 4000.
Wat vind jij belangrijk voor jouw kern?
Betaalbare woningen voor jong en oud. Zorgvoorzieningen voor ouderen. Scholen. Sport- en cultuurvoorzieningen. Verkeersveiligheid. De aantrekkelijkheid van het centrum. Zomaar een greep uit de vele onderwerpen die belangrijk zijn voor de leefbaarheid in jouw kern of wijk. Een ‘bouwteam’ met inwoners heeft hier de afgelopen tijd over nagedacht. Dit bouwteam heeft de behoeften van jouw kern in beeld gebracht en er een curriculum vitae (KernenCV) van gemaakt. Herken jij je als inwoner in dit CV? Laat het ons weten! Reageer vóór zondag 6 maart op het KernenCV van jouw kern via de website www.onslandvancuijk.nl.
Elke kern doet ertoe
De gemeente Land van Cuijk bestaat uit 33 kernen. Stuk voor stuk met unieke kenmerken en trotse inwoners. De nieuwe gemeente Land van Cuijk vindt het belangrijk dat élke kern en wijk goed tot zijn recht komt. Daarom heeft de gemeente voor elke kern en wijk een bouwteam met inwoners gefaciliteerd. Dit bouwteam heeft de onderwerpen in kaart gebracht die het meest bij inwoners leven. De gemeente wil samen met de inwoners aan de slag met deze onderwerpen en gaat hierover (samenwerkings-)afspraken maken.
Reageer op jouw KernenCV
Je kunt het KernenCV van jouw kern bekijken vanaf maandag 14 februari tot en met zondag 6 maart. Je kunt reageren door jouw kern te selecteren op www.onslandvancuijk.nl en jouw reactie achter te laten.
Na zondag 6 maart zullen de bouwteams alle reacties verwerken in het definitieve KernenCV. Alle kernenCV’s tezamen worden aangeboden aan het gemeentebestuur van Land van Cuijk.
Meer informatie?
Ga naar www.onslandvancuijk.nl voor meer informatie over de kernendemocratie.
Gratis energiespreekuur Land van Cuijk
Lage energiekosten, stroom besparen, een goed geïsoleerde woning dat willen we allemaal. Zeker nu met de gestegen energiekosten. Heb je daar vragen over? Stel ze aan een ervaren adviseur van Brabant Woont Slim. Dat kan tijdens de energiespreekuren in één van de deelnemende bibliotheken in het Land van Cuijk of via een online gesprek. Het gesprek met deze onafhankelijke energieadviseur duurt maximaal 30 minuten en is bovendien geheel gratis.
Hoe maak ik mijn huis energiezuiniger en duurzamer?
Wil je advies over de vervanging van uw oude cv-ketel of extra uitleg bij een offerte van bijvoorbeeld een isolatiebedrijf? Of wil je checken of jouw dak wel geschikt is voor zonnepanelen? Ontdek met welke verbeteringen je jouw huis energiezuiniger en duurzamer kunt maken. Ook bij vragen over subsidies en financieringsmogelijkheden kan de energieadviseur je op weg helpen. Een bezoek aan het energiespreekuur helpt je om een eerste stap óf een vervolgstap te kunnen zetten richting het verduurzamen van uw woning.
Afspraak vooraf inplannen
Voor een persoonlijke afspraak kun je terecht in de bibliotheek van Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill of Sint-Anthonis. Je kunt daarvoor heel eenvoudig een afspraak zelf inplannen via brabantwoontslim.nl/land-van-cuijk/spreekuur-land-van-cuijk of bellen met tel. 085 – 0410070. Ook kun je kiezen voor een online gesprek met de energieadviseur, je krijgt dan een link toegestuurd voor de video-verbinding.
Uitnodiging voor bestuur van accommodaties: Praat mee over het nieuwe accommodatiebeleid
De voormalige gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert, en Sint Anthonis kennen ieder een eigen accommodatiebeleid en manier van bekostiging. Nu we één gemeente Land van Cuijk zijn, is het niet de bedoeling dat beleidsmatige verschillen blijven bestaan. Daarom gaan we tijdens een aantal bijeenkomsten graag met bestuurders van accommodaties in gesprek over een nieuw accommodatiebeleid voor de gemeente Land van Cuijk. De verenigingen die bij ons bekend zijn ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging. Om er zeker van te zijn dat alle verenigingsbesturen kunnen meepraten, publiceren we ook in deze krant dit bericht.
Het gaat grofweg om de binnensport-, buitensport- en gemeenschapsaccommodaties.
Het nieuwe beleid moet antwoord geven op:
- de basissporten, sociaal-culturele voorzieningen en bijbehorende basisvoorzieningen waarvoor de gemeente zich verantwoordelijk acht;
- hoe dat georganiseerd wordt (bijvoorbeeld huur-verhuur, privatisering of een mengvorm);
- afspraken over realisatie en instandhouding van voorzieningen;
- de wijze van bekostiging.
Het is belangrijk om input aan de voorkant te horen. Het gaat dan om ervaringen met bijvoorbeeld vervangingen, nieuw aan te leggen velden, beheer van voorzieningen en het (gewenste) toekomstbeeld voor de vereniging. Deze input gebruiken wij bij het vormgeven van het nieuwe accommodatiebeleid.
We organiseren vijf avonden, gericht op specifieke groepen, zodat ieder ervaringen kan uitwisselen met vergelijkbare organisaties:
- Beheerstichtingen van gemeenschapsaccommodaties: MFA De Valuwe te Cuijk, datum 7 maart 2022, inloop vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30-circa 21.30 uur;
- Binnensportverenigingen en beheerstichtingen van binnensportaccommodaties: Myllesweerd te Mill, datum 9 maart 2022, inloop vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30-circa 21.30 uur;
- Voetbalverenigingen: ’t Dorpshuus te Escharen, datum 15 maart 2022, inloop vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30-circa 21.30 uur;
- Tennisverenigingen: MFC Oelbroeck te Sint Anthonis, datum 17 maart 2022, inloop vanaf 19.15 uur, aanvang 19.30-circa 21.30 uur;
- Overige buitensportverenigingen, jeugdclubs e.d.: Gemeenschapshuis De Pit te Overloon, datum 21 maart 2022, inloop vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30-circa 21.30 uur.
Aanmelden voor de bijeenkomsten is verplicht. Dit kan per mail met vermelding van je naam, naam vereniging/stichting, en datum/locatie van deelname, via gemeente@landvancuijk.nl t.a.v. accommodatiebeleid. Ook bij vragen kan je op deze manier contact opnemen.
Ter voorbereiding van de bijeenkomsten vragen we bezoekers om vooraf een digitale vragenlijst in te vullen. Je vindt de vragenlijst door de QR-code bij dit bericht te scannen. Of ga naar www.gemeentelandvancuijk.nl/accommodatiebeleid.
Ruimtelijke ordening op Antoniusschool
Wethouder Mark Janssen werd op Antoniusschool in Maashees uitgenodigd om over ruimtelijke ordening te praten: “Dat was heel leuk. Het is best een ingewikkeld onderwerp, want we hebben nu eenmaal beperkte ruimte en heel veel wensen in ons kleine landje. De kinderen stelden slimme vragen en hadden goede ideeën”.
Doe mee aan ‘30 dagen gezonder’! Welke uitdaging ga jij aan?
Van 1 t/m 30 maart, voor iedereen in Land van Cuijk
Over wat gezond is, kunnen we heel lang praten. Maar over wat voor jou gezonder is, hoef je vast niet lang na te denken. Dat weet je wel... Maar ‘weten’ is nog geen ‘doen’. In de praktijk is het vaak lastig om te kiezen voor gezonder. Daarom helpen we je om samen met heel veel anderen in maart 2022 in actie te komen voor jouw gezondheid. Als je je voor 3 maart aanmeldt op www.30dagengezonder.nl, krijg je vooraf en tijdens de actiemaand tips om in actie te komen voor jouw gezondheid. En…als je dit samen met collega’s, vrienden of familie doet, is het nog leuker en werkt het nog beter. Samen houd je elkaar scherp.
Kies je eigen uitdaging
Uitdagingen kunnen bijvoorbeeld zijn: elke dag 10.000 stappen of een ommetje maken, water drinken in plaats van fris, 30 dagen een compliment geven aan jezelf of een ander, geen blik op de telefoon/sociale media voor 8.00 uur, elke dag koud afdouchen. Bedenk voor jezelf of samen met anderen een gezonde uitdaging die bij jou past. Er staan nog meer suggesties op www.30dagengezonder.nl. Hier kun je je ook aanmelden. Dat kan in je eentje of (wel zo leuk) samen met anderen: collega’s, sportmaten, buren, vrienden of gezin.
Samen gaat het lukken
Tijdens de actiemaand en bij de start ontvang je tips en adviezen. Daarnaast helpen de aanmoedigingen van andere deelnemers je om het vol te houden. Door je ervaringen te delen maak je kans op leuke en gezonde prijzen. www.facebook.com/30dagengezonder/
Doe mee van 1 t/m 30 maart 2022!
Meld je aan op: www.30dagengezonder.nl
Heb je vragen over 30 dagen gezonder? Vraag het aan je lokale medewerker gezondheidsbevordering van de GGD: Giulieta Nalbandyan (g.nalbandyan@ggdhvb.nl)
Inrichtingsplan Lange Heggen West, Beugen
In Beugen worden 27 woningen gebouwd. De plannen daarvoor zijn vergevorderd. Op de website www.landvancuijkwoont.nl kun je deze plannen inzien.
Inmiddels is ook het inrichtingsplan gereed. Dat is een plan waarop staat hoe de omgeving er uit komt te zien als de woningen eenmaal klaar zijn. Op de tekening, die bij het inrichtingsplan hoort, zie je hoe de straten lopen, waar een fietspad komt en dergelijke. Ook kun je zien waar openbaar groen wordt aangelegd, waar lichtmasten komen en nog veel meer.
Je kunt de inrichtingsschets tussen 4 maart 2022 en 1 april 2022 op twee manieren bekijken.
- Via de website landvancuijkwoont.nl. Kies ‘Beugen’ en dan het project Lange Heggen West. Daar vind je de inrichtingsschets.
- Kom tijdens de openingstijden naar het gemeentehuis in Cuijk, Louis Jansenplein 1. Daar kun je de inrichtingsschets inzien bij de publieksbalie.
Wil je reageren op de inrichtingsschets?
Dat kan. Stuur dan voor 1 april 2022 een schriftelijke reactie naar burgemeester en wethouders van de gemeente Land van Cuijk, Postbus 7, 5360 AA Grave. Reageren per e-mail mag ook. Stuur je mail naar gemeente@landvancuijk.nl. Zet dan in de onderwerpsregel ‘Inrichtingsplan Lange Heggen west Beugen’.
Heb je vragen over de inrichtingsschets?
Neem dan contact op met Joost de Best, projectleider civiele projecten, telefoon 0485 85 4000.
Gebiedsteams Land van Cuijk van start
De verbindende schakel tussen de kern en de gemeente
In de nieuwe gemeente Land van Cuijk heeft iedere kern een eigen gebiedswethouder en een gebiedsmakelaar. Samen vormen zij, namens de gemeente, het gebiedsteam voor de kern. Hierbij is de gebiedsmakelaar de verbindende schakel tussen gemeente en alle inwoners en (maatschappelijke) organisaties. Bij hen kunnen inwoners terecht voor vragen en ideeën over de woon- en leefomgeving. Ze denken mee, wijzen de weg binnen de gemeentelijke organisatie en weten goed welke instanties er in de gemeente actief zijn. Ze werken intensief samen met de gebiedswethouder, het gezicht in de kern namens het gemeentebestuur.
De gebiedsteams zijn momenteel bezig met de eerste bezoeken aan de kernen. De eerste stap is een nadere kennismaking met de wijk- en dorpsraden. Gebiedsmakelaar José Jacobs: “We willen zo snel mogelijk alle kernen beter leren kennen. We starten met een afspraak met de wijk- of dorpsraad omdat zij een goed overzicht hebben van alles wat er ‘reilt en zeilt’. Maar natuurlijk willen we ook snel met veel meer mensen uit de kernen gaan kennismaken.”
Samenwerken
(Gebieds)wethouder Bouke de Bruin geeft aan hoe belangrijk die verbinding met de kernen is. “Wij willen als gemeente graag samen met inwoners werken aan de woon- en leefomgeving in hun eigen kern. We vinden participatie belangrijk. Dat begint natuurlijk met een goede aansluiting bij de mensen en de kernen. Dat we weten wat er speelt en dat we horen welke behoeften er zijn. En andersom, dat inwoners en (maatschappelijke) organisaties goed weten hoe zij met de gemeente kunnen samenwerken. Wat zijn de mogelijkheden? Bij wie moeten ze zijn? Hoe werkt dat verder? De gebiedsmakelaar helpt hen daarbij. Als gebiedswethouder behartig ik belangen van de kern en hun participatietraject op bestuurlijk niveau.”
‘Hun’ kernen
De komende tijd zijn de gebiedswethouders en gebiedsmakelaars regelmatig in ‘hun’ kernen te vinden. Het blijft echter niet bij kennismaken alleen. José: “We gaan met de kernen de samenwerking verder vormgeven. Het zou mooi zijn als uit de eerste gesprekken meteen al een paar concrete vragen, ideeën of initiatieven komen zodat we met elkaar ‘al doende’ aan de slag kunnen.
Gebiedsmakelaar Tiny Strik voegt hier een mooi voorbeeld aan toe; “In de voormalige gemeente Sint Anthonis zijn uit een eerder traject 16 projecten vanuit de inwoners ontstaan. Daar zorg ik op dit moment als gebiedsmakelaar voor een goede samenwerking tussen gemeente en initiatiefnemers.’
Kernen CV’s
“Bij de kennismakingsrondes maken we natuurlijk gebruik van de input die het afgelopen jaar al in de kernen is opgehaald door de Bouwteams.”, vult wethouder De Bruin aan. Iedere kern (of wijk) heeft namelijk het afgelopen jaar gewerkt aan een Kernen CV. In dit CV staat onder andere benoemd wat inwoners belangrijke aandachtspunten voor de toekomst vinden en hoe ze hier samen met de gemeente aan willen gaan werken.”
De Kernen CV’s staan momenteel online op www.onslandvancuijk.nl zodat ook inwoners die niet bij het bouwteam betrokken waren, nog op de Kernen CV van hun dorp of wijk kunnen reageren. José: “Doe dat vooral! Het geeft ons waardevolle informatie aan de start van onze samenwerking.”
Benieuwd naar het gebiedsteam van jouw kern? Kijk op www.gemeentelandvancuijk.nl/gebiedsmakelaars.
Klas 2c van Merletcollege Mill wint Trash wedstrijd!
De leerlingen van klas 2C, van het Merletcollege in Mill, hebben dit jaar het Trashtraject gewonnen. Het Merletcollege zet zich al jaren in tijdens het, jaarlijks terugkerende, Trashtraject.
Tijdens het Trashtraject ruimen leerlingen zwerfafval op, analyseren het en maken nieuwe producten van het zwerfafval. Er zijn opdrachten voor de vakken tekenen, biologie en creatieve vormgeving/ handarbeid. De klassen zijn in groepjes aan de slag gegaan met alle opdrachten. Per opdracht konden punten worden verdiend. Het totaal aantal punten van de hele klas is opgeteld en gedeeld door het aantal leerlingen. De klas die gemiddeld per leerling de hoogste score heeft, heeft gewonnen. Dit jaar is dat klas 2C!
Het Trashtraject creëert bewustwording bij scholieren met als resultaat een schone school, met een schone omgeving.
Bekendmakingen gemeente Land van Cuijk
De volledige tekst van de officiële bekendmakingen vindt u op www.officielebekendmakingen.nl. Het kan gaan om (ontwerp) besluiten, (ontwerp) plannen en andere formele bekendmakingen. Op deze pagina staan alleen beknopte versies, bedoeld als service. Voor de mogelijkheden om inspraak te leveren of rechtsmiddelen, zoals zienswijzen, bezwaar, beroep en voorlopige voorzieningen, aan te wenden, verwijzen wij u naar het daarover vermelde in de officiële bekendmaking. |
Besluiten
- Aanwijzingsbesluit heffings- en invorderingsambtenaar gemeente Land van Cuijk 2022
- Aanwijzingsbesluit deurwaarder Land van Cuijk 2022
Beers
| Omgevingsvergunningen
Aanvragen
- Aanvraag vergunning voor het realiseren van een carport gesitueerd aan de zijkant van de woning aan Op de Hof 8 te Beers
Afhandelingen
- Toestemming voor het gewijzigd uitvoeren ten opzichte van een op 23 juli 2020 verleende omgevingsvergunning aan Graafsedijk 14 te Beers
Beugen
| Omgevingsvergunningen
Aanvragen
- Aanvraag vergunning voor het het maken van een mantelzorgwoning van een gedeelte van de loods aan Molenheideweg 1 te Beugen
- Aanvraag vergunning voor het verbouwen van de begane grond, het demonteren van draagmuren, een open leefomgeving creëren en het verplaatsen van het trappengat aan te Beugen
Boxmeer
| Omgevingsvergunningen
Aanvragen
- Aanvraag vergunning voor het realiseren van een nieuwbouwwoning aan Maashaeghe Park ong te Boxmeer
- Aanvraag vergunning voor het plaatsen van een NSA aan Wim de Körverstraat 35 te Boxmeer
Afhandelingen
- Ingetrokken aanvraag voor het verbouwen van een winkel tot een kinderopvang aan Veerstraat 51A te Boxmeer
- Toestemming voor het bouwen van een bedrijfsgebouw aan Sint Anthonisweg 4D, 4E, 4F en 4G te Boxmeer
- Toestemming voor het uitbreiden van een woning aan De Hazelaar 14 te Boxmeer
- Toestemming voor het bouwen van een woning aan Parklaan 40 te Boxmeer
- Toestemming voor de verkoop van vis(producten) aan Bakelgeert ong te Boxmeer
| Overige
- Melding voor het verwijderen van een gasdrukregelkast aan Kleine Broekstraat 16 te Boxmeer
- Melding voor het verwijderen van een gasdrukregelinstallatie kast aan Kleine Broekstraat 22 te Boxmeer
- Melding voor het verwijderen van een gasdrukregelstation aan Heistraat 2a te Boxmeer
Cuijk
| Omgevingsvergunningen
Aanvragen
- Aanvraag vergunning voor het plaatsen van een veranda op zijerfgebied aan Zandberg 12 te Cuijk
- Aanvraag vergunning voor het plaatsen van zonnepanelen aan Gele Lis 30 te Cuijk
- Aanvraag vergunning voor het plaatsen van een dakkapel vanaf de tuinzijde aan Rembrandtstraat 14 te Cuijk
- Aanvraag vergunning voor het plaatsen van een dakkapel aan Kamille 14 te Cuijk
Afhandelingen
- Uitgebreide procedure omgevingsvergunning ontwerp aan Simon Homburgstraat 14 te Cuijk
- Toestemming voor het plaatsen van twee kansspelautomaten aan De Valuwe 5 te Cuijk
| Overige
- Toestemming voor de verkoop van kip en aanverwante artikelen aan Valuweplein te Cuijk
Escharen
| Ruimtelijke plannen
- Ontwerpbestemmingsplan 'Boltschestraat 2 Escharen'
Gassel
| Omgevingsvergunningen
Afhandelingen
- Omgevingsvergunning intrekking regulier aan Heihoekseweg 7 te Gassel
Grave
| Omgevingsvergunningen
Aanvragen
- Aanvraag vergunning voor het plaatsen van zonnepanelen aan Bagijnenstraat 9 te Grave
Afhandelingen
- Toestemming voor het starten XXS BSO bij tennisvereniging THOS Grave aan Mgr. Borretweg 21 te Grave
- Ingetrokken aanvraag voor het uitbreiden van de woning met een dakopbouw aan Lunette 19 te Grave
- Verlenging beslistermijn voor de uitbreiding van het terras bij het deel detailhandel aan St. Jorisstraat 32 te Grave
- Verlenging beslistermijn voor het bouwen van een nieuwe woning aan Burg. Raijmakerslaan te Grave
| Overige
- Melding voor het veranderen van een supermarkt aan Mgr. Borretweg 18 te Grave
Haps
| Omgevingsvergunningen
Aanvragen
- Aanvraag vergunning voor het aanleggen van een groene buffer aan Cuijkseweg ong te Haps
Afhandelingen
- Ontwerp-omgevingsvergunning voor het bouwen van een loods aan Lokkantseweg 4 te Haps
- Toestemming voor het bouwen van een erker aan Bogaersstraat 15 te Haps
Landhorst
| Omgevingsvergunningen
Aanvragen
- Aanvraag vergunning voor het verwijderen van asbest van de dakplaten van het schuurtje en dit vervangen door zonnepanelen en dakpannen aan Pioniersstraat 22 te Landhorst
- Aanvraag vergunning voor het bouwen van 4 Smart Compact Homes aan Pinksterbloemstraat 5 en 7 en Dotterbloem straat 6 en 8 te Landhorst
Langenboom
| Omgevingsvergunningen
Aanvragen
- Aanvraag vergunning voor het starten van een B&B aan Dempseystraat 9 te Langenboom
Ledeacker
| Omgevingsvergunningen
Afhandelingen
- Verlenging beslistermijn voor het verbouwen van een woonhuis aan Dorpsstraat 11 te Ledeacker
Mill
| Omgevingsvergunningen
Aanvragen
- Aanvraag vergunning voor het plaatsen van een tijdelijke woonunit aan Beerseweg 26 te Mill
- Aanvraag vergunning voor het bouwen van een appartementengebouw met 13 appartementen en daaronder een stallingsgarage aan Stationsstraat en Oranjeboomstraat ong te Mill
Oeffelt
| Omgevingsvergunningen
Afhandelingen
- Ingetrokken aanvraag voor het uitvoeren van onderhoud aan de Maasbrug tussen Gennep en Oeffelt
| Overige
- Melding voor de opslag en verkleinen van stamhout aan Dorpsstraat 9 te Oeffelt
Oploo
| Omgevingsvergunningen
Afhandelingen
- Toestemming voor het realiseren van een schuurwoning aan Bus 2B te Oploo
- Toestemming voor het plaatsen van een puincontainer aan Gildestraat 31 te Oploo
Overloon
| Omgevingsvergunningen
Aanvragen
- Aanvraag vergunning voor het verbouwen van de garage in slaapkamers en douche en het verbouwen van de keuken aan Vierlingsbeekseweg 47 te Overloon
Afhandelingen
- Toestemming voor het verbouwen van een bedrijfsgebouw aan Raaijweg 25 te Overloon
- Toestemming voor het verbouwen van een bedrijfsgebouw aan Museumpark 1 te Overloon
Rijkevoort
| Omgevingsvergunningen
Afhandelingen
- Toestemming voor de renovatie en verduurzaming van een gemeentelijk monument aan Kapelstraat 13 te Rijkevoort
Sambeek
| Omgevingsvergunningen
Aanvragen
- Aanvraag vergunning voor het aanleggen en het herstellen van poelen in de Maasheggen aan Maasheggen te Sambeek
Afhandelingen
- Toestemming voor het plaatsen van 6 lichtmasten voor sportveld 1 aan Urling 30 te Sambeek
- Ingetrokken aanvraag voor het plaatsen van zonnepanelen op het voordakvlak van een gemeentelijk monument aan Torenstraat 65 te Sambeek
Sint Anthonis
| Omgevingsvergunningen
Aanvragen
- Aanvraag vergunning voor het plaatsen van 8 zonnepanelen in de tuin aan Lepelstraat 31 te Sint Anthonis
Sint Hubert
| Omgevingsvergunningen
Aanvragen
- Aanvraag vergunning voor het plaatsen van een kersenoverkapping buiten het bouwblok aan Hapseweg 21 te St. Hubert
| Ruimtelijke plannen
- Gewijzigd vastgesteld Bestemmingsplan ‘Sint Hubert, Voordijk 31’
Vianen
| Omgevingsvergunningen
Aanvragen
- Aanvraag vergunning voor het bouwen van een schuur met veranda ter vervanging van een bestaand tuinhuis aan 't Flieren 6 te Vianen
Vierlingsbeek
| Omgevingsvergunningen
Aanvragen
- Aanvraag vergunning voor het plaatsen van gevelreclame aan Spoorstraat 2 te Vierlingsbeek
Afhandelingen
- Toestemming voor het uitbreiden van een woning aan Soetendaal 10 te Vierlingsbeek
Vortum-Mullem
| Omgevingsvergunningen
Afhandelingen
- Toestemming voor het bouwen van woning en het aanleggen van een uitweg aan Molenhof 24 te Vortum-Mullem
Wanroij
| Omgevingsvergunningen
Aanvragen
- Aanvraag vergunning voor het bouwen van een woning aan Kattenstraat ong te Wanroij
- Aanvraag vergunning voor het uitvoeren van onderhoud voor 4 woningen aan Klompenmakersstraat 33 te Wanroij
- Aanvraag vergunning voor het verleggen van de watergang aan Kattenstraat ong te Wanroij
- Aanvraag vergunning voor het plaatsen van zonnepanelen op de grond plaatsen achter onze loods op een bestaande betonvloer aan Lamperen 24A te Wanroij
Afhandelingen
- Verlenging beslistermijn voor het omzetten van een bedrijfswoning naar een plattelandswoning aan Oosteind 2 te Wanroij
- Verlenging beslistermijn voor het toevoegen van een bedrijf aan huis en het veranderen van het bestemmingsplan aan Noordstraat 15A te Wanroij
Westerbeek
| Omgevingsvergunningen
Aanvragen
- Aanvraag vergunning voor het realiseren van een woning in het oude staldeel van de boerderij aan Stevensstraat 2 te Westerbeek
Afhandelingen
- Toestemming voor het realiseren van een woning in het staldeel van een boerderij aan Stevensstraat 2 te Westerbeek
Wilbertoord
| Omgevingsvergunningen
Aanvragen
- Aanvraag vergunning voor het plaatsen van een gevelpui met dakkapel aan Beelenweg 16 te Wilbertoord
Afhandelingen
- Toestemming voor het veranderen van een varkenshouderij en het bouwen van twee nieuwe varkensstallen aan Katwijksebaan 43 te Wilbertoord