Het Cultureel Café georganiseerd door Kunstkring Sint-Anthonis is uitgegroeid tot een begrip in de regio. Dit is de plek waar álles op het gebied van Kunst en meer Cultuur aangeboden wordt. Hier ontmoeten gasten en geïnteresseerden elkaar. En hier móet je als kunstenaar je verhaal een keer verteld hebben.
Kunstkring Sint-Anthonis zorgt voor een boeiend, gezellig programma. Divers, en met alles op het gebied van Kunst en Cultuur. Aan de orde komen allerlei vormen van beeldende kunst, muziekstijlen, theater, cabaret, literair, poëzie, dans, fotografie, architectuur, … en nog veel meer.
We maken kennis met:
Elly Neyenhof, Nijmegen
Dwarsfluit & zang
Elly werkt al 36 jaar als dwarsfluitdocente bij de “Lindenberg” Centrum voor de Kunsten in Nijmegen.
Zij heeft de opleiding Lichte Muziek dwarsfluit en Lichte Muziek zang gevolgd aan het conservatorium van Rotterdam met basis klassiek. Zij is breed georiënteerd en houdt van verschillende soorten stijlen muziek, zoals Jazz, Wereldmuziek en Klassiek.
Naast het lesgeven heeft zij in verschillende orkesten gespeeld waaronder het Metropole Orkest o.l.v. Rogier van Otterloo en daarnaast in diverse dwarsfluit ensembles gespeeld en gezongen in close harmony groepen, diverse bands en combo`s. Elly speelt veel in een soloprogramma op kunstpodia onder de naam Tutti-Flutti.
Edwin de Klein, Venray
Beeldend Kunstenaar en educator
De hedonistische drang binnen zijn makerschap is een beweegreden om tot beeldend werk te komen.
Als beeldend kunstenaar begint zijn proces vanuit een nieuwsgierigheid van materialen. Om dit voor zichzelf spannend te houden, wisselt hij graag tussen materialen als klei, edelmetalen, hout, plastic, polyesterhars en siliconen. Binnen zijn beeldend proces wordt hij gestuurd door experiment, fascinaties en humor.
Een fascinatie die voor hem al langer speelt, is ‘het gedwongen isoleren van de mens’. Bijvoorbeeld binnen tbs-klinieken, gevangenissen of andere gesloten instellingen. Wat hem hierin het meeste interesseert, is de mystiek die er hangt rondom deze plekken en de doordachte architectuur van de instellingen.
Momenteel maakt Edwin werk dat de hedonistische drang van de mens onderzoekt. Hij bevraagt hierin zijn eigen consumptiegedrag, door sculpturen te maken van persoonlijke voorwerpen en het onbelemmerd gebruiken van milieuvervuilende materialen. Zijn startpunt is niet het bekritiseren van het consumentisme en het hedonisme, en heeft hij met zijn assemblage niet het doel heeft om de moraalridder uit te hangen.
Twan Robben, Beugen
Schrijver-docent
30 september jongstleden presenteerde Twan in zijn geboortedorp Beugen de streekroman “Vermannen”. De verhalen die jarenlang in zijn hoofd rondwaarden, móesten verteld worden in de vorm van een gesprek op een feest of in een Café.
Een verhuizing naar het Caribisch eiland Saba was voor Twan het juiste moment om onverstoorbaar en onafgebroken te werken aan zijn boek dat onder het pseudoniem Gerrit van Lowe werd gepubliceerd en uitgegeven.
“Vermannen”, een soort van tragische klucht vertelt ons de bijzondere en ongemakkelijke familiegeschiedenis van 2 dappere, verweesde broers die een boerderijtje erven. Tegelijkertijd vormt dit een eerbetoon aan het opgroeien in een dorp in periode vanaf WOII en de ontwikkeling hiervan tot ongeveer de eeuwwisseling.
Datum: 23 februari 2023
Aanvang: 20.00u
Inloop: 19.30u
Let op:
Locatie: Oelbroeck, Breestraat 1d, 5845 AX Sint-Anthonis
Entree: € 5,00