‘Een derde van het voedsel belandt in de prullenbak’

Gepubliceerd op 5 juli 2021 om 18:59

OVERLOON | ‘In Nederland gooien consumenten jaarlijks zo’n 800 miljoen kilo eetbaar voedsel weg. Dat zijn 100.000 vrachtwagens vol.’ Dat was een van de vele interessante uitspraken van Martien Bos, initiatiefnemer Smaakcentrum Cuijk op het allereerste partnerevent van Land van Cuijk Boert Bewust.

Hij gaf een inkijkje in de wereld van de consument en voeding in de toekomst. Zijn pleidooi is een gezondere generatie opleiden. ‘Nu is slechts 5 procent van de wereldbevolking gezond. Dat moet anders. En waar moet je dan mee beginnen? Met de jeugd ondernemend leren; koken en leren waar hun dagelijks eten vandaan komt. Juist van de boer.’

 

Voor het event was de aardappelloods van familie Alders in Overloon omgebouwd tot ontmoetingshal. De partners van Land van Cuijk Boert Bewust zijn bedrijven die de noodzaak van een betere verbinding tussen boeren en de samenleving belangrijk vinden en hieraan bij willen dragen. Onder het genot van een lokale lunch gaf voorzitter Hugo Bens een toelichting op de activiteiten van het streekinitiatief dat in 2019 gestart is in het Land van Cuijk. Lees meer op bron:https://www.kliknieuws.nl/regio/maasdriehoek/181330/-een-derde-van-het-voedsel-belandt-in-de-prullenbak-