11 november, dat vier je buiten

Gepubliceerd op 27 oktober 2024 om 09:25

Het pleinfeest in Overloon is een voorbeeld van het groeiende fenomeen van buitencarnavalse evenementen die steeds meer bezoekers trekken. Waar het feest ooit begon met 900 bezoekers, is het uitgegroeid tot een evenement dat nu meer dan 3500 mensen weet te trekken.

Deze groei heeft ertoe geleid dat het pleinfeest nu een besloten en betaald evenement is geworden. Bezoekers hebben tickets nodig om toegang te krijgen tot het feest, dat plaatsvindt conform de vergunning van de gemeente. Deze maatregel is genomen om overlast voor de inwoners van Overloon te voorkomen.

 

Op 11 november, de elfde van de elfde, wordt het carnavalsseizoen traditiegetrouw geopend in Overloon. Dit is een bijzondere dag voor de carnavalsvereniging De Huibuuke, die elk jaar "Vör de kerk op 't plein, een feest vör iederiën" organiseert.

 

De Raad van Elf wordt op deze dag compleet gemaakt, waarna de onthulling van het nieuwe Prinsenpaar volgt. Dit is altijd een spannend moment, want het is de start van een nieuw carnavalsseizoen vol kleur, muziek en plezier.

 

Het elfde van de elfde pleinfeest trekt ieder jaar vele bezoekers uit Overloon en de omliggende dorpen. Het is dé uitgelezen kans om in de carnavalssfeer te komen en kennis te maken met de prachtige tradities die bij dit feest horen. Van de traditionele kostuums en maskers tot de typische carnavalsliederen, alles is aanwezig om de bezoekers mee te nemen in de feestvreugde.

 

Voor velen is het ook een gelegenheid om met vrienden en bekenden samen te komen en te genieten van een gezellige dag uit. Het plein staat vol met kraampjes, muziek en lekkernijen, waardoor het een waar volksfeest wordt. De sfeer is uitgelaten en vol energie, een perfecte start van het carnavalsseizoen.

 

Het Elfde van de Elfde feest in Overloon is misschien wel een van de grootste en meest toonaangevende feesten in Brabant op 11 november. Met een indrukwekkende groei van bezoekers in de afgelopen jaren, is het een traditie die met veel enthousiasme en trots in ere wordt gehouden. Bestuursleden, een bouwploeg en barpersoneel, een kleine honderd vrijwilligers, steken de handen uit de mouwen om op maandag 11 november 2024 weer een feest op te zetten om nooit te vergeten.

 

Meer informatie over het carnaval vindt u op de website van de Carnavalsvereniging van de huibuuke op (facebook.com/huibuuke) of op  http://www.huibuuke.nl/

 

Foto’s: Elfde van de Elfde  2023 klik hier