ZooParc Overloon en Stichting Wildlife zoeken vrijwilligers voor educatieve rol

Gepubliceerd op 24 oktober 2024 om 19:26

ZooParc Overloon en Stichting Wildlife zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers die zich willen bezighouden met natuureducatie. Ze geven bijvoorbeeld rondleidingen, begeleiden kinderfeestjes of zijn gastheer of -vrouw in de diverse themagebieden van het park. Op zaterdag 30 november is er een informatieochtend voor geïnteresseerden. 

Vrijwilligers zijn essentieel voor Stichting Wildlife, de organisatie die zich inzet voor natuurbescherming en -educatie. Coördinator Niels Meboer: “Zij zijn het hart van ons educatieve programma. Hun enthousiasme en inzet maken een enorm verschil in hoe bezoekers de dieren en natuurbescherming beleven. We zoeken dan ook mensen die samen met ons willen bijdragen aan het behoud van de natuur."

Recordbedrag ingezameld

Naast de educatieve taken zetten vrijwilligers bij ZooParc zich in om geld op te halen voor natuurbeschermingsprojecten. Zo werd er vorig jaar een bedrag van 26.000 euro ingezameld voor drie projecten.

 

Dit jaar ligt de focus op nevelpanters en rode panda's. En dat gaat goed: inmiddels is er al een recordbedrag van ruim 30.000 euro opgehaald. Meboer: "Dit is de eerste keer dat we al zo vroeg het streefbedrag hebben gehaald, mede dankzij de vrijwilligers die zich hiervoor inzetten. Deze projecten kunnen iedere euro goed gebruiken, dus we gaan nog even door met inzamelen. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld bandjes en sleutelhangers kopen in het park, waarbij de opbrengst volledig naar het goede doel gaat."    

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de foto"General manager Roel Huibers met een vrijwilliger van Stichting Wildlife.

Opleiding

De stichting heeft momenteel circa veertig vrijwilligers in het park. Iedereen die ouder is dan 18 jaar, de Nederlandse taal beheerst en enthousiast is, kan zich aanmelden. Zij moeten minimaal twee halve dagen per maand beschikbaar zijn, werktijden zijn altijd in overleg en worden in een rooster vastgelegd. Nieuwe vrijwilligers krijgen een opleiding vanuit de stichting, zodat ze goed voorbereid aan de slag kunnen. Deze start op 14 december. Bijkomende voordelen zijn een personeelsborrel en een kerstpakket.

Tijdens de informatieochtend op 30 november horen geïnteresseerden meer over de taken en kunnen zij vragen stellen. De ochtend vindt plaats van 10.00 tot 12.00 uur in ZooParc. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan tot 23 november via info@stichtingwildlife.nl.

 

Beelden  ZooParc Overloon.