Ouderen Overloon splitsen zich af van bond om hoge kosten: ‘Wat doen ze toch met al dat geld?’

Gepubliceerd op 16 oktober 2024 om 14:54

Senioren Overloon, de club die de belangen van ouderen in het dorp behartigt, breekt met de overkoepelende Brabantse ouderenbond. De reden: De ouderen hebben niet het idee iets terug te zien van het in hun ogen hoge contributiebedrag dat ze aan de bond betalen.

Door Joost Ariaans 15-10-24, 

Volgens Jacqueline Cremers, voorzitter van de lokale afdeling, plaatsen leden al jaren vraagtekens bij het forse bedrag dat aan het overkoepelende Senioren Brabant-Zeeland (voorheen KBO Brabant) moet worden afgedragen. Dit jaar 8700 euro. In voorgaande jaren werden mondelinge en schriftelijke vragen van Senioren Overloon hierover door het kringbestuur niet serieus genomen. Onder het mom van belangenbehartiging en solidariteit werd alles weggewuifd.zegt Cremers.

Wat doen ze toch met al dat geld?

Het zijn volgens haar de leden van de eigen club die op de algemene ledenvergadering telkens de terugkerende vraag stelden: ‘wat doen ze toch met al dat geld?’ Kortom, krijgen wij er zowel op korte als op lange termijn iets voor terug? Er werd aan een commissie van drie personen uit het bestuur de opdracht gegeven dat te onderzoeken. Tijdens dit proces en tijdens de algemene ledenvergadering werd het bestuur bijgestaan door een onafhankelijk jurist. De uitkomst is bekend. De hoge afdracht staat volgens ‘Overloon’ in geen verhouding tot wat Senioren Brabant-Zeeland teruglevert. Lees meer op Bron:https://www.ad.nl/land-van-cuijk/ouderen-overloon-splitsen-zich-af-van-bond-om-hoge-kosten-wat-doen-ze-toch-met-al-dat-geld~a8509a79/