Herfst op komst

Gepubliceerd op 22 september 2024 om 13:49

De zwoele dagen van de nazomer zijn geteld. Hoewel de zon nog steeds warm op ons neerstraalt, voel je in de ochtend en avond een frisse bries die voorspelt dat de herfst op komst is. De kenmerkende kleuren van deze jaargetijde beginnen al voorzichtig te voorschijn te komen.

De bladeren aan de bomen verliezen langzaam maar zeker hun groene kleur en tooien zich in schitterende tinten van goud, oranje en rood. Eén voor één laten ze los van hun takken en dansen zachtjes naar beneden, als een gekleurde regen over de grond.

 

Ook in de Overloonsche Duine in Overloon is de naderende herfst al merkbaar. Tussen de droge bladeren en grassen nestelen zich kruisspinnen, klaar om hun web uit te zetten en op prooi te jagen. Hun aanwezigheid kondigt de komst van een nieuw seizoen aan.

 

Langzaam maar zeker neemt de herfst bezit van de natuur om ons heen. Het is een overgangstijd, een moment van bezinning voordat de winter zijn intrede doet. We mogen nog even genieten van de laatste warme zonnestralen, want binnenkort zal een kil windje ons eraan herinneren dat de tijd van verandering is aangebroken.

 

Ommetje Overloonsche Duinen,

 

De wandeltocht gaat door het bosgebied de Overloonsche Duinen. In de Overloonsche Duinen slingert de wandeltocht over smalle en bredere paden door het bos, heideveldjes en gaat op diverse plaatsen over met jeneverbesstruiken begroeide stuifduinen, deze stuifduinen zijn restanten van een stuifzandrug. De stuifzandrug maakte deel uit van de woeste gronden tot aan het begin van de 20e eeuw rond Overloon te vinden waren. Delen van deze gronden zijn aangeplant met bomen hoofdzakelijk naaldhout voor de productie. Door de huidige beheersmaatregelen wordt het productie bos omgevormd tot een meer natuurlijker bos met open stukken afgewisseld door meer gevarieerd bos.

Knooppunten

Start knooppunt 29 Heldersweg/ Venraijseweg Overloon

29 24 87 86 85 84 28 83 32 51 52 74 73 30 29

 

Toeristeninformatie over Overloon. Hier vind je toeristeninformatie over overloon

Overloon zijn er diverse mogelijkheden tot recreatie. Klik hier op in de lijst vindt u diverse opties die meer worden toegelicht 

Meer Toeristisch Informatie Punt Hier vind je alle toeristische informatie en leuke tips uit overloon en van de omgeving op https://www.landvancuijk.nl/toerisme-en-recreatie/