weekoverzicht

Gepubliceerd op 8 september 2024 om 16:33

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp Overloon en omgeving. Daarom brengen wij voor jullie het Weekoverzicht, een terugblik op het nieuws van afgelopen week. Of het nu gaat om evenementen, belangrijke gebeurtenissen, of gewoon interessante ontwikkelingen, Overloon nieuws is er om jullie op de hoogte te houden. Heeft u zelf nieuws dat u graag met de gemeenschap wilt delen? Stuur het dan naar info@overloonnieuws.nl en wie weet wordt het onderdeel van ons volgende Weekoverzicht. Blijf op de hoogte en blijf betrokken bij wat er speelt in onze prachtige omgeving.

 

D-DEX Ervaar de invasie van Normandië

7 sep 2024 16:30

Zaterdag 7 september was een historische dag voor het Oorlogsmuseum Overloon. De lang verwachte D-DEX-beleving, een unieke presentatie over de D-Day gebeurtenissen, werd officieel geopend in aanwezigheid van familie, pers en de directie.

Lees meer »

 

Nieuw bij De Raaijhal! We!Dance

6 sep 2024 18:30

Danslessen van 2 t/m 18+ jaar.De lessen vanaf 7 jaar worden gegeven door: Nick, 25 jaar, afgestudeerd aan de urban dansopleiding Rijnijssel in Arnhem en heeft meegedaan aan het programma Project Dans op NPO1/NTR. Ook was hij te zien bij Schijt aan de Grens. Hij geeft op meerdere dansscholen les.

Lees meer »

 

Oorlogsmuseum Overloon presenteert D-DEX: een meeslepende D-Day ervaring!

6 sep 2024 16:43

Oorlogsmuseum Overloon lanceert een nieuwe, baanbrekende beleving: D-DEX, een unieke experience die bezoekers meeneemt naar de invasie van Normandië. In deze indrukwekkende setting gaan bezoekers op een meeslepende reis door een van de belangrijkste episodes in de geschiedenis: de landing op Omaha Beach op 6 juni 1944.

Lees meer »

 

Snelheidscontrole

5 sep 2024 19:31

Op zaterdag 24 augustus 2024 tussen 16:00 uur en 21:00 uur heeft er een snelheidscontrole plaatsgevonden op de Venrayseweg in Overloon. Het toegestane maximum op deze weg is 60 km/u

Lees meer »

 

Loën wet 't 2024: Lustrum van Overloon's eigen Dorpsspel

5 sep 2024 09:51

Na vier succesvolle edities van Overloon's favoriete dorpsspel, Loën wet 't, vindt het spannende evenement dit jaar plaats op vrijdag 27 september, met de feestelijke prijsuitreiking op zaterdag 28 september. Noteer deze data in je agenda, want dit wil je niet missen!

Lees meer »

 

High School Holland - culturele uitwisseling scholieren

5 sep 2024

, Italiaanse en Mexicaanse uitwisselingsstudenten, Inca heeft ze allemaal in huis gehad “Ik gun anderen dezelfde mooie buitenlandervaring als ik 40 jaar geleden heb gehad”

Lees meer »

 

Zomerconcert Venrays Mannenkoor

5 sep 2024 09:26

Het mannenkoor zingt een populair à capella programma in wisselende koorsamenstellingen. Zo kan men luisteren naar typisch mannenkoor repertoire én naar populaire nummers van o.a. Queen en Toto.

Lees meer »

 

Helicopter Weapen Instructor Course

4 sep 2024

Dit jaar wordt de Weapon Instructor Course (WIC) uitgevoerd. Aan deze training nemen diverse onderdelen van de Nederlandse krijgsmacht en onderdelen van NAVO-partners deel.

Lees meer »

 

Commando-overdracht DGLC

4 sep 2024

Op 22 augustus vond er een bijzondere gebeurtenis plaats op het Raadhuisplein in Venray: de commando-overdracht van het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando (DGLC).

Lees meer »

 

Creatieve workshops

3 sep 2024 16:30

Ontmoetingspunt ’t Helder start de herfst weer met enkele creatieve workshops. Zo is er op vrijdag 27 september weer een gezellige dagworkshop beeldhouwen, zowel voor beginners als gevorderden. Tijd: 09.30 – 16.30 uur.

Lees meer »

 

Rabo ClubSupport: Investeren in de Gemeenschap

3 sep 2024 10:46

Als maatschappelijk betrokken bank ziet Rabobank het belang van het ondersteunen van lokale gemeenschappen. Met Rabo ClubSupport biedt de bank een unieke mogelijkheid voor verenigingen en stichtingen om financiële steun te krijgen voor hun belangrijke activiteiten.

Lees meer »

 

Snelheidscontrole op Venrayseweg ontdekt talrijke overtredingen

3 sep 2024 08:15

Op woensdag 17 juli 2024 tussen 09:30 uur en 14:10 uur vond er een snelheidscontrole plaats op de Venrayseweg  in Overloon in beide rijrichtingen. De toegestane maximumsnelheid op dit traject bedraagt 60 km/u.

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

3 sep 2024

Het Gemeentenieuws is een belangrijke informatieve bron voor de inwoners van de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint-Hubert, en Sint-Anthonis in het Land van Cuijk. Dit gemeentenieuws voorziet de inwoners van deze regio van belangrijke informatie over zaken die spelen in hun gemeente.

Lees meer »

 

Een weekend vol indrukwekkende WOII-beleving Als vrijwilliger bij het Eyewitness Event in Overloon

2 sep 2024 16:06

De deuren van het Oorlogsmuseum Overloon gingen dit weekend wijd open op 31 augustus en 1 september voor de tweede keer het Eyewitness Event. Bezoekers werden ondergedompeld in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, met een ervaring die werkelijk tot de verbeelding spreekt.

Lees meer »

 

Het duel met het tweede elftal van de rivaal is plots dé derby: ‘Het verschil is gigantisch’

2 sep 2024 10:29

Nog niet zo lang geleden voetbalde SSS’18 hoger dan Volharding. Maar in 2024 is alles anders. Het bekerduel tussen SSS 1 en Volharding 2 is daarvan het bewijs.

Lees meer »

 

Minder brievenbussen in het Land van Cuijk

2 sep 2024

In deze tijd van toenemende digitalisering is er een aanhoudende daling te zien in de hoeveelheid post die dagelijks wordt verzameld in onze brievenbussen. Steeds vaker komen we bussen tegen waarin nauwelijks of zelfs geen post zit, bijvoorbeeld omdat er twee bussen dicht bij elkaar staan.

Lees meer »

 

Eerste ouder-kind workshop Maasheggenvlechten, met Govert Sweep

2 sep 2024

Kom samen met je kind naar de Maasheggen en ontdek de kunst van het Maasheggenvlechten. Voor de eerste keer wordt er een workshop Maasheggenvlechten georganiseerd voor ouder en kind, geheel verzorgd en onder deskundige begeleiding.

Lees meer »

 

20 jarig jubileum Vereniging van Vlechters

2 sep 2024

De Vereniging van Vlechters bestaat uit ruim 250 leden welke allerlei vlechttechnieken  toepassen met velerlei materialen.

Lees meer »