weekoverzicht

Gepubliceerd op 1 september 2024 om 18:33

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp Overloon en omgeving. Daarom brengen wij voor jullie het Weekoverzicht, een terugblik op het nieuws van afgelopen week. Of het nu gaat om evenementen, belangrijke gebeurtenissen, of gewoon interessante ontwikkelingen, Overloon nieuws is er om jullie op de hoogte te houden. Heeft u zelf nieuws dat u graag met de gemeenschap wilt delen? Stuur het dan naar info@overloonnieuws.nl en wie weet wordt het onderdeel van ons volgende Weekoverzicht. Blijf op de hoogte en blijf betrokken bij wat er speelt in onze prachtige omgeving.

 

Eyewitness Event brengt Tweede Wereldoorlog tot leven met indrukwekkende re-enactments

31 aug 2024 08:29

Het Oorlogsmuseum Overloon organiseert op 31 augustus en 1 september voor de tweede keer het Eyewitness Event, een weekend vol meeslepende activiteiten en educatieve belevenissen rondom de Tweede Wereldoorlog. Met de deelname van 450 reenactors uit de Benelux is dit een van de grootste historische re-enactment evenementen in Nederland.

Lees meer »

 

Patty laat Schijt aan de Grens nog een beetje groter groeien

30 aug 2024 11:07

VRIJWILLIGER VAN DE WEEK OVERLOON | Sinds een jaar of vijf is Patty Hofmans een van de drijvende krachten achter Schijt aan de Grens. Dat is soms best hard werken en ze heeft er zelfs vakantie voor op moeten nemen.

Lees meer »

 

Halloween Overloon: Op Zoek Naar Griezelige Vrijwilligers!

30 aug 2024 08:16

Halloween Overloon is er weer, en we hebben spannende plannen in petto. Daarom zijn zij op zoek naar vrijwilligers die op vrijdag 25 oktober 2024! deze avond nog griezeliger willen maken.

Lees meer »

 

Help mee met jouw AED

30 aug 2024

Elke dag krijgen 35 mensen in Nederland een hartstilstand. Bij een hartstilstand is snel reanimeren van levensbelang. De aanwezigheid van een AED kan daarbij het verschil maken tussen leven en dood. Ben jij, of is jouw organisatie of vereniging, in het bezit van een AED? Registreer dan jouw AED bij HartslagNu. Door die AED te registeren bij het landelijk oproepsysteem HartslagNu kan hij worden ingezet bij hartstilstanden in de omgeving.

Lees meer »

 

Loco Dijkgraaf Aa en Maas bedwingt Mont-Ventoux voor 20e keer

30 aug 2024

Uden – De loco dijkgraaf van waterschap Aa en Maas, Ernest de Groot, heeft voor de 20e keer de Mont-Ventoux bedwongen. Hij deed dit in ruim 2,5 uur. Op deze Col van de Buiten Categorie is veel Tour de France historie geschreven.

Lees meer »

 

Ontmoet Marco Kroon, meest geëerde militair van Nederland, bij Eyewitness Event

29 aug 2024 20:28

Op zaterdag 31 augustus krijgt u een unieke gelegenheid om een van de meest geëerde militairen van Nederland persoonlijk te ontmoeten - Marco Kroon. Als officier bij Korps Commandotroepen heeft Kroon een indrukwekkende staat van dienst, met talloze gevaarlijke missies uitgevoerd in conflictgebieden over de hele wereld. Voor zijn uitzonderlijke moed en toewijding tijdens deze operaties werd hij onderscheiden met de hoogste militaire onderscheiding van Nederland - de Militaire Willems-Orde.

Lees meer »

 

SPIRITUELE THEATERSHOW: Op Zoek Naar Mij

29 aug 2024 19:20

Robert Derksen vertelt over zijn spirituele zoektocht naar zichzelf. Hij deelt zijn diepste inzichten, geklungel en gehannes op plekken waar hij niet vond. Bovenal deelt hij zichzelf: Authentiek, eerlijk, veel humor, een traan en een door ervaring doorleefde wijsheid. Hij deelt de gedichten uit zijn gedichtenbundels en nog meer deelt hij zijn liefde en licht…

Lees meer »

 

Engelenavond

28 aug 2024 19:08

Al vele zeer bijzondere engelenmiddagen en -avonden zijn in de afgelopen jaren gehouden. Hoe mooi kan het zijn om een boodschap van jouw engel te ontvangen.

Lees meer »

 

Voertuig met autoambulance raakt van de weg door botsing in Overloon

28 aug 2024 18:33

OVERLOON | Meerdere auto’s zijn woensdagmiddag beschadigd geraakt als gevolg van een botsing op de Vierlingsbeekseweg in Overloon.

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

27 aug 2024

Het Gemeentenieuws is een belangrijke informatieve bron voor de inwoners van de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint-Hubert, en Sint-Anthonis in het Land van Cuijk. Dit gemeentenieuws voorziet de inwoners van deze regio van belangrijke informatie over zaken die spelen in hun gemeente.

Lees meer »

 

Gemeentegids nu digitaal en op afhaalpunten beschikbaar

27 aug 2024

Sinds woensdag 21 augustus is de nieuwe gemeentegids af te halen op diverse plekken in de gemeente. De gids wordt uit het oogpunt van duurzaamheid sinds 2023 niet meer huis-aan-huis verspreid.

Lees meer »

 

De geschiedenis komt tot leven tijdens het Eyewitness Event

26 aug 2024 18:12

Oorlogsmuseum Overloon organiseert op 31 augustus en 1 september voor de tweede maal het Eyewitness Event. Een weekend vol meeslepende activiteiten en educatieve belevenissen, tegen de historische achtergrond van de Tweede Wereldoorlog. Dit evenement brengt de geschiedenis tot leven met indrukwekkende schijngevechten, authentieke kampementen en stellingen, een militariamarkt en nog veel meer. Het Eyewitness Event biedt een onvergetelijke ervaring voor bezoekers van alle leeftijden.

Lees meer »