weekoverzicht

Gepubliceerd op 18 augustus 2024 om 16:33

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp Overloon en omgeving. Daarom brengen wij voor jullie het Weekoverzicht, een terugblik op het nieuws van afgelopen week. Of het nu gaat om evenementen, belangrijke gebeurtenissen, of gewoon interessante ontwikkelingen, Overloon nieuws is er om jullie op de hoogte te houden. Heeft u zelf nieuws dat u graag met de gemeenschap wilt delen? Stuur het dan naar info@overloonnieuws.nl en wie weet wordt het onderdeel van ons volgende Weekoverzicht. Blijf op de hoogte en blijf betrokken bij wat er speelt in onze prachtige omgeving.

 

Poppenkast in Openluchttheater Overloon

18 aug 2024 10:18

Op woensdag 28 augustus presenteert het Openluchttheater Overloon een betoverende poppenkastvoorstelling voor jong en oud.

Lees meer »

 

De scholen zijn weer begonnen

18 aug 2024 15:00

Maandag 19 augustus gaan de scholen weer van start. Dit betekent dat de kinderen dagelijks te voet of op de fiets naar school trekken. Het is een spannende tijd, niet alleen voor de kinderen, die nog vol zitten met de verhalen van de zomervakantie en de verwachtingen van het nieuwe schooljaar, maar ook voor alle verkeersdeelnemers. We vragen daarom iedereen om extra alert te zijn in het verkeer.

Lees meer »

 

De Lónse Kermis feestelijk geopend

17 aug 2024 19:10

Overloon - De Lónse Kermis, een jaarlijkse traditie die diep geworteld is in de gemeenschap, werd dit jaar op zaterdag 17 augustus feestelijk geopend. Burgemeester Moorman, samen met Atze Lubach, de voorzitter van BOVAK,(Belangenvereniging Oost-Nederlandse Kermisbedrijven) en Dorpsraad Overloon waren aanwezig om de kermis officieel te openen en het startschot te geven voor De komende dagen vol plezier en saamhorigheid.

Lees meer »

 

Persoon gewond bij steekincident

17 aug 2024

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een steekincident plaatsgevonden op de Schoolstraat in Venray. Een persoon raakte bij dit incident gewond. Een 44-jarige man uit Venray werd aangehouden.

Lees meer »

 

8e editie Voetbaldagen in Overloon een waar succes

16 aug 2024 16:54

De geliefde Voetbaldagen in Overloon vonden dit jaar voor de achtste keer plaats van 13 tot 16 augustus 2024. Deze jaarlijkse voetbalclinics in de laatste week van de zomervakantie op Sportpark de Raay zijn door de grote belangstelling en het enthousiasme van de deelnemers uitgegroeid tot een daverend succes.

Lees meer »

 

Fietsendieven zonder vaste woon- of verblijfplaats opgepakt

16 aug 2024 14:23

In de nacht van donderdag op vrijdag 16 augustus, rond 01:30 uur, heeft de politie twee personen aangehouden ter hoogte van sportpark SSS '18 aan de Raaijweg in Overloon.De aangehouden verdachten betreffen een 31-jarige man en een 26-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats.

Lees meer »

 

Acteur Mike Weerts te gast in podcast Groeten uit het Land van Cuijk

16 aug 2024 07:03

In de gemeente Land van Cuijk wonen diverse bekende Nederlanders met bijzondere beroepen en muzikale, economische, sport en politieke carrières. 

Lees meer »

 

Contiweb Maasheggenloop

16 aug 2024

Op zondag 15 september 2024 organiseert Atletiek Vereniging Sporting Boxmeer voor de 21e keer de hardloopwedstrijd Contiweb Maasheggenloop door het oudste cultuurlandschap van Nederland. Net zoals bij de jubileumeditie vorig jaar is er een afstand voor iedereen.

Lees meer »

 

Frisse lucht trekt over Overloon

14 aug 2024 19:14

Na dagen van ongekende hitte zocht de verkoeling haar weg naar Overloon. Dinsdagavond 13 augustus trok een koud front over, brachten donkere wolken en verfrissende regenbuien met zich mee.

Lees meer »

 

Kunstdorp

13 aug 2024

Hèt evenement voor kunstenaars en kunstliefhebbers, met voor de 17e keer heel veel Kunst op de Brink in Sint Anthonis, in de kloostertuin en directe omgeving.

Lees meer »

 

Boomvelling en herplantplan

13 aug 2024

Bomen te vellen. Na het vellen wordt er dan een plan gemaakt om bomen terug te planten.

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

13 aug 2024

Het Gemeentenieuws uit het Land van Cuijk is een belangrijke bron van informatie voor de inwoners van de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint-Hubert en Sint-Anthonis.

Lees meer »

 

Familieopstellingen – Helder in verbinding

12 aug 2024 16:49

Ook dit najaar worden er weer een aantal dagen met familieopstellingen gehouden in de sfeervolle locatie van Ontmoetingspunt ’t Helder in Overloon.

Lees meer »

 

Bezwaarmakers vliegbasis De Peel vechten terug: ‘Ons neerzetten als verwende burgers is onterecht’

12 aug 2024

Tegenstanders van de komst van vliegbasis De Peel neerzetten als zeurpieten die de straaljagers vooral niet bij hen in de buurt willen hebben, kan echt niet. Dat vinden onder andere Werkgroep De Peel en Milieuvereniging Land van Cuijk.

Lees meer »