weekoverzicht

Gepubliceerd op 11 augustus 2024 om 13:37

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp Overloon en omgeving. Daarom brengen wij voor jullie het Weekoverzicht, een terugblik op het nieuws van afgelopen week. Of het nu gaat om evenementen, belangrijke gebeurtenissen, of gewoon interessante ontwikkelingen, Overloon nieuws is er om jullie op de hoogte te houden. Heeft u zelf nieuws dat u graag met de gemeenschap wilt delen? Stuur het dan naar info@overloonnieuws.nl en wie weet wordt het onderdeel van ons volgende Weekoverzicht. Blijf op de hoogte en blijf betrokken bij wat er speelt in onze prachtige omgeving.

auto rijdt achterop busje A73

11 aug 2024 08:01

Een auto en busje zijn in de nacht van zaterdag op zondag hard met elkaar gebotst op de A73.Tussen Overloon en Venray ging het om ca. 01.40 u mis, in zuidelijke richting.

Lees meer »

 

Aftellen tot De Lónse Kermis

10 aug 2024 17:12

De Lónse Kermis start op vrijdag 16 augustus. Een charmante dorpskermis met veel gratis activiteiten. Met een spetterend programma van de Overloonse horeca, leuke attracties op het kerkplein en veel extra activiteiten, belooft dat veel goeds.

Lees meer »

 

Stel ruziet met beveiligers opvangcentrum in Overloon over bezoekerspas, maar worden vrijgesproken

10 aug 2024 17:06

Een harde trap in het kruis. Daarvan beschuldigde de beveiliger van een opvangcentrum voor vluchtelingen in Overloon een 34-jarige bewoonster. Justitie klaagde de vrouw aan voor mishandeling, maar kreeg woensdag in de rechtbank in Den Bosch het bewijs niet rond.

Lees meer »

 

Van een klein vuurtje tot een allesverwoestende brand - Open vuur in de natuur

10 aug 2024

Met stijgende temperaturen komt ook het spook van de natuurbranden weer tot leven. Zeker nu het kwik komende week flink gaat stijgen, moeten we waakzaam zijn. Natuurbranden zijn immers grillig en onvoorspelbaar, en kunnen zich razendsnel door de natuur verspreiden.

Lees meer »

 

Vrijwilligers - het kloppende hart van Overloon

9 aug 2024 15:06

In de levendige gemeenschap van Overloon spelen vrijwilligers een cruciale rol. Deze betrokken inwoners zijn de drijvende kracht achter veel van de activiteiten en evenementen die het dorp tot leven brengen. Zonder hun toewijding en inzet zou de gemeenschap een stuk minder kleurrijk en dynamisch zijn.

Lees meer »

 

Schoon Bezig Junior: Nieuw initiatief voor kinderen die zwerfafval opruimen

9 aug 2024

Steeds meer kinderen ruimen zwerfafval op. En dat is heel fijn! Want in een schone buurt speel je fijner buiten. Voorheen konden kinderen die zwerfafval opruimen zich aanmelden bij de Beestenbende. Nu is daar een nieuw initiatief voor: Schoon Bezig Junior. Speciaal voor jonge vrijwilligers van 6 tot 12 jaar.

Lees meer »

 

Asfalteringswerkzaamheden

9 aug 2024 08:18

De gemeente Land van Cuijk zal twee fasen van asfalteringswerkzaamheden uitvoeren op de Stevensbeekseweg:

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

8 aug 2024 18:30

Het Gemeentenieuws uit het Land van Cuijk is een belangrijke bron van informatie voor de inwoners van de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint-Hubert en Sint-Anthonis. Dit nieuwsplatform biedt een overzicht van ontwikkelingen, evenementen, besluiten en projecten die van invloed zijn op het dagelijks leven in deze regio.

Lees meer »

 

Gonny van Deijnen onderneem bedevaartstocht in Oostenrijk voor Foundation Move Up

6 aug 2024 19:17

Op 24 augustus 2024 gaat deze kanjer (Gonny van Deijnen )van FMU Nederland een pittige tocht maken in de bergen van Oostenrijk.. een bedevaartstocht. In het filmpje hieronder vertelt ze alles hierover

Lees meer »

 

Lazy Sunday

5 aug 2024 19:08

Lazy Sunday gaat op herhaling! Dat kan ook niet anders na het grote succes van vorig jaar. U bent op zondagmiddag 11 augustus vanaf 14:30 uur van harte welkom in het Openluchttheater Overloon.

Lees meer »

Vliegbewegingen boven de Peel

5 aug 2024

Op donderdag 8 augustus is er overdag een vliegoefening in de omgeving van de Peel. Deze oefening is bedoeld als kwalificatietraining voor nieuwe piloten op de Apache-gevechtshelikopters.

Lees meer »