Ruim 3200 euro opgehaald voor rode panda's en nevelpanters met ZooVino

Gepubliceerd op 18 juli 2024 om 19:09

Overloon, 18 jul - Het nieuwe wijnevenement ZooVino in ZooParc Overloon heeft 3274 euro opgebracht voor twee natuurbeschermingsprojecten in Azië. In totaal genoten op 6 juli 224 deelnemers van wijn en gerechten met uitzicht op dieren als giraffen, pinguïns en flamingo's.

Beelden ZooParc Overloon.

Het evenement werd georganiseerd door de vrijwilligers van ZooParc, die ook verantwoordelijk zijn voor Dinner at the Zoo en de Schemertours. "Dit was volledig belangeloos: wij als dierentuin hebben hier niets aan verdiend", vertelt een trotse Roel Huibers, general manager van de Overloonse dierentuin. "Het is zo mooi om te zien hoe begaan onze vrijwilligers en medewerkers zijn met de dieren, hier in het park én in de natuur. En dat een evenement dan ook zo'n succes is, is dan de kers op de taart."

 

Stichting Wildlife

Na aftrek van de kosten is de volledige opbrengst gedoneerd aan Stichting Wildlife, een organisatie die zich inzet voor het behoud van dieren en hun leefgebieden in binnen- en buitenland. Het geld komt ten goede aan de twee projecten die dit jaar in ZooParc centraal staan: het Red Panda Network en S.P.E.C.I.E.S, een organisatie die zich inzet voor roofdieren over de hele wereld, waaronder de nevelpanter. In totaal is er sinds januari door de vrijwilligers al 20.341 euro opgehaald voor deze doelen.

 

ZooParc werkte voor dit evenement samen met Boompjes Restaurant uit Overloon. Dit restaurant verzorgde ook de hapjes die bij iedere gang horen. Deelnemers konden tijdens ZooVino zes wijnen uitproberen op verschillende expeditiegebieden in het park. In deze gebieden staat steeds een bepaalde regio in de wereld centraal, zoals Zuid-Amerika, Australië en Afrika. De geserveerde wijnen, met of zonder alcohol, kwamen ook uit deze landen of, of gebieden.

 

Volgens Huibers zal het zeker niet bij deze ene keer blijven. "We vonden het een zeer geslaagd evenement en kijken daarom nu al uit naar de volgende editie."