De Lónse Kermis 2024: een traditie die generaties verbindt

Gepubliceerd op 29 juni 2024 om 10:37

Overloon - De Lónse Kermis, een jaarlijkse traditie die diep geworteld is in de gemeenschap, werd dit jaar op zaterdag 17 augustus feestelijk geopend. Burgemeester Moorman, samen met Atze Lubach, de voorzitter van BOVAK,(Belangenvereniging Oost-Nederlandse Kermisbedrijven) en Dorpsraad Overloon waren aanwezig om de kermis officieel te openen en het startschot te geven voor De komende dagen vol plezier en saamhorigheid.klik hier voor de foto's van de feestelijk geopend

De Lónse Kermis start op vrijdag 16 augustus. Een charmante dorpskermis met veel gratis activiteiten. Met een spetterend programma van de Overloonse horeca, leuke attracties op het kerkplein en veel extra activiteiten, belooft dat veel goeds.

Charmante dorpskermis met gratis activiteiten

Iedereen is van harte welkom op de keigezellige dorpskermis. Op vrijdag 16 augustus start het horecaprogramma, de kermis zelf is van zaterdag 17 tot en met woensdag 21 augustus 2024. Volg De Lónse Kermis op Facebook of Instagram voor alle info. Het 14 Oktoberplein is weer mooi gevuld met een ‘bank’ en daarbij flink wat leuke attracties. Nieuw is het kinderachtbaantje Runaway Train en een prikkelarm uur op maandag tussen 14.00 – 15.00 uur. Op het kermisterrein vind je ook het Lónse kermispleintje waar jong en oud kan meedoen aan allerlei gratis activiteiten.

 

Van oudsher een begrip in de regio

De kermis in Overloon is van oudsher een begrip in de regio. Een werkgroep van inmiddels zo’n 15 vrijwilligers zet zich sinds 2019 in om De Lónse Kermis nieuw leven in te blazen en ervoor zorgen dat deze levendig blijft. Inge Smolders namens de werkgroep: “We zijn verheugd dat we ook dit jaar weer de familie Van der Salm mogen verwelkomen in ons dorp. Door de herindeling tot gemeente Land van Cuijk is het kermisbeleid herzien. We hebben actief meegedacht met de gemeente en de uitkomst is gunstig voor De Lónse Kermis. Ook komende jaren zetten we samen weer een leuke kermis neer.”

Programma

De horeca start vrijdagavond met hun programma. De eerste activiteit van de werkgroep is op zaterdagochtend. Op zaterdag om 11.00 uur is de Kinderkleedjesmarkt bij Partycentrum Bos. De kinderen kunnen daarmee alvast kermisgeld verdienen. Kom allemaal kijken en kopen natuurlijk!

De attracties zelf gaan zaterdag om 15.00 uur open. Om 16.00 uur wordt kermis officieel geopend door burgemeester Moorman en is de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd. De rest van het programma lees je op de socials of website.

Veel gratis activiteiten

Ook op de andere dagen zijn er weer superleuke gratis activiteiten georganiseerd op het kermisterrein. Van schminken tot roller disco en van speurtocht tot de kermiskapper. Op woensdagmiddag kunnen kinderen hun helden Bumba en Stitch in het echt ontmoeten. Zij bezoeken dan onze kermis voor een Meet & Greet.We hopen u allen te mogen verwelkomen op onze Lónse Kermis 2024 en zien uit naar een heerlijk feest vol verbinding, plezier en nostalgische momenten.

Programma 

Zaterdag

LONSE KINDERKLEEDJESMARKT
Kom je ook shoppen op onze markt? Van 11.00 tot 12.30 uur. Kinderkleedjesmarkt bij Partycentrum Bos. De kinderen kunnen daarmee alvast kermisgeld verdienen. Kom allemaal kijken en kopen natuurlijk!

OFFICIËLE OPENING & PRIJSUITREIKING KLEURWEDSTRIJD
Om 16 uur verzamelen we op het kermisterrein en openen we samen de kermis. Heb je meegedaan met de kleurwedstrijd? Wie weet win jij een leuke prijs!

Zondag

FAMILIEDAG
Van 14.00-18.00 uur zijn er leuke extra activiteiten voor de kinderen op ons kermispleintje: schminken, bellen blazen, stoepkrijten.

ROLLER DISCO
Kom lekker roller dansen in de roller disco. Breng je rolschaatsen, skeelers, step of schoenen met rolletjes aan en kom dansen! Onze disco is geopend van 19.00 – 21.00 uur. Dorst? Neem een heerlijke mocktail aan de speciale bar.

Maandag

RONNIE BALLONNIE
Van 15.00 – 17.00 uur kom je Ronnie Ballonnie tegen op de kermis. En het is pas feest als Ronnie Ballonnie is geweest, dus dat komt goed uit ;-) Hij maakt van ballonnen de mooiste dingen.

 

Dinsdag

KERMIS KAPPER
Van 15.00 – 17.00 uur kun je je haren laten versieren met een haarveertje of gekleurde gel. Maak je look af met een coole glittertattoo!

SCHILDEREN
Voel je je creatief met je nieuwe look? Tussen 15.00 – 17.00 uur kun je ook nog een mooi kunstwerk schilderen. Word jij de nieuwe kermis Picasso?

 

Woensdag

MEET & GREET
Tussen 15.15 – 16.15 uur kun je live knuffelen en op de foto met… Dat houden we nog even geheim!

 

Kijk voor Het volledige programma op de website van De Lónse Kermis https://delonsekermis.nl/ of op Facebook https://www.facebook.com/delonsekermis/ en op Instagram https://www.instagram.com/delonsekermis/

Alle Foto’s van de Kermis 2023 klik hier

Kleurwedstrijd 2024
Lekker kleuren en leuke prijzen winnen!

Alle kinderen van kindcentrum ’t Loont krijgen de kleurplaat mee naar huis. Niet ontvangen of kwijt? Download ‘m hier en ga aan de slag. Inleveren kan tot en met zondag 11 augustus in de brievenbus van de PIT! Op zaterdag 17 augustus worden de winnaars bekend gemaakt, want uiteraard zijn er ook leuke prijzen te winnen voor alle kunstenaars

DOWNLOAD HIER DE KLEURPLAAT

Kleurplaat Kermis 2024 Pdf
PDF – 757,7 KB 45 downloads

𝐊𝐞𝐫𝐦𝐢𝐬𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐦𝐚 𝐛𝐢𝐣 𝐁𝐫𝐢𝐧𝐤 𝟏𝟒!

Klaar voor 6 dagen vol feest, muziek en gezelligheid? Kom naar ons gezellige borrelplein bij Brink 14 in Overloon van 16 tot en met 21 augustus! Het belooft een waar festijn te worden met een heerlijk gratis toegang. Het enige wat je hoeft te doen is deze data in je agenda zetten en jezelf naar Brink 14 in Overloon verplaatsen. Zorg dat je erbij bent, want dit wil je niet missen! Zes dagen lang feest, muziek en gezelligheid, gratis toegang. Schrijf het alvast op en gun jezelf een onvergetelijke kermisperiode.Eet- & Borrelcafé Brink 14  14 Oktoberplein 6b 5825 CC Overloon

 


Meer informatie vindt u op www.brink14.nl  Facebook www.facebook.com/people/Eet-Borrelcaf

Kermis Café Partycentrum Bos, Overloon 16 augustus t/m 21 augustus 2024

Overloon Kermis: Bijna 30 jaar feest!

Beleef zes dagen lang plezier bij Café Partycentrum Bos op het feestterras of in de feesttent. Elk jaar proberen we het thema van de kermis verfrissend aan te kleden, zodat je elke keer iets nieuws kunt ontdekken. Met meer dan 21 artiesten, zangers en acts beloven we een geweldige line-up voor jullie te hebben samengesteld. Kom langs en maak er een onvergetelijk feest van!

 

Kaartjes nu met korting verkrijgbaar!

Bestel snel je kaartjes of passe-partout en bespaar! KOOP HIER JE KAARTJES.klik hier

 

Overloonskampioenschap Bierpong 2024

Meld je nu aan voor het OK Bierpong 2024 en win die felbegeerde 1e plaats.
Inschrijven kan via onderstaande link! Aanmelden op de dag start om 13:00 het kampioenschap start om 14:00.

AANMELDEN VOOR BIERPONGTOERNOOI klik hier

 

We hopen jullie allemaal te mogen verwelkomen op de Overloonse Kermis bij Café Partycentrum Bos. Irenestraat 8, 5825 CB, Overloon, Tot snel!

 

Meer informatie Neem een kijkje op de facebookpagina van Of op de website

Partycentrum Bos.

Ons kermis terras, met een kleine kermiskaart, staat weer klaar van zaterdag 17 t/m woensdag 21 augustusVrijdag 16 augustus hebben we nog onze reguliere openingstijden en overdag brasserie en in de avond restaurant

Zaterdag 17 augustus tijdens de kermis serveren we in de serre een 4 gangen chefsmenu voor 50 euro, uitbreiden is uiteraard altijd mogelijk

In de serre is er uitzicht op het Kermisplein en de gezelligheid.

Meer informatie Neem een kijkje op de facebookpagina van Of op de website Boompjes Restaurant.

Foto's Geert Arts