weekoverzicht

Gepubliceerd op 16 juni 2024 om 16:28
overloon

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp Overloon en omgeving. Daarom brengen wij voor jullie het Weekoverzicht, een terugblik op het nieuws van afgelopen week. Of het nu gaat om evenementen, belangrijke gebeurtenissen, of gewoon interessante ontwikkelingen, Overloon nieuws is er om jullie op de hoogte te houden. Heeft u zelf nieuws dat u graag met de gemeenschap wilt delen? Stuur het dan naar info@overloonnieuws.nl en wie weet wordt het onderdeel van ons volgende Weekoverzicht. Blijf op de hoogte en blijf betrokken bij wat er speelt in onze prachtige omgeving.

 

Nieuwe spectaculaire theaterproductie in Openluchttheater Overloon: “Het Huis 44-24”

meer infoklik hier 

 

Shirts voor Land van Cuijkse Vierdaagselopers

16 jun 2024

Inloopavond op 9 juli met tijdvakken De gemeente Land van Cuijk geeft ook dit jaar weer gratis shirts uit voor de lopers van de Nijmeegse Vierdaagse.

Lees meer »

 

Carnaval 2025: "D'r baovenòp zitte”

15 jun 2024 17:02

Hoewel de zomer nog maar net is begonnen, zijn de eerste stappen richting het volgende carnavalsfeest al gezet. Met trots presenteren we het thema voor carnaval 2025: "D'r baovenòp zitte". Een thema dat op verschillende manieren geïnterpreteerd kan worden, zowel letterlijk als figuurlijk.

Lees meer »

 

Loën wet ’t 2024

15 jun 2024 15:21

Loën wet 't is een spannend dorpsspel waarbij teams in een race tegen de klok proberen de vragen uit het opdrachtenboek zo snel mogelijk te beantwoorden. Dit uiteenlopende evenement vindt plaats op een vrijdagavond in Overloon.

Lees meer »

 

Na een jaar renoveren ken je de basisschool KLIMOP niet meer terug

15 jun 2024

Na een jaar renoveren ken je de basisschool KLIMOP in Rijkevoort niet meer terug Een ruimte met veel lichtinval en lichte kleuren, veel glas en minder muren geeft je 

Lees meer »

 

Subsidieregeling 80 jaar vrijheid

15 jun 2024

De provincie Noord-Brabant, Brabant Herinnert en het Cultuurfonds Noord-Brabant nodigen initiatiefnemers uit om projecten in te dienen ter herdenking van 80 jaar vrijheid. 

Lees meer »

 

Workshop Keramiek voor kinderen!

15 jun 2024

Bezig zijn met haar handen en hoofd op velerlei gebied!

Lees meer »

 

Oorlogsmuseum Overloon zoekt nieuwe kinderdirecteur

14 jun 2024 16:08

Naast de ‘grote’ directeur heeft Oorlogsmuseum Overloon sinds november 2022 ook een kinderdirecteur. Na een periode van anderhalf jaar geeft de huidige kinderdirecteur, Liam Spikmans (15 jaar) uit Eindhoven het stokje over aan de volgende kandidaat. De zoektocht is inmiddels gestart en bedoeld voor kinderen en jongeren die het museum een warm hart toedragen en als ambassadeur het museum onder de aandacht willen brengen bij leeftijdsgenoten. Het museum wil met het aanstellen van een kinderdirecteur nog meer en beter een aansluiting vinden bij de jongere doelgroep.

Lees meer »

 

Waarom huisarts uit Overloon de dorpsapotheek sluit: ‘Levering medicijnen problematisch. We worden een soort van derdewereldland’

12 jun 2024 18:15

Te veel gedoe en zorgen door het almaar grotere medicijntekort in Nederland. Dat is de een belangrijke reden dat huisarts Rob van den Boom uit Overloon stopt met de dorpsapotheek die hij altijd heeft gehouden in zijn eigen praktijk.

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

12 jun 2024

Het Gemeentenieuws uit het Land van Cuijk is een belangrijke bron van informatie voor de inwoners van de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint-Hubert en Sint-Anthonis. Dit nieuwsplatform biedt een overzicht van ontwikkelingen, evenementen, besluiten en projecten die van invloed zijn op het dagelijks leven in deze regio.

Lees meer »

 

Defensie geeft antwoorden op zienswijzen tegen de uitbreidingsplannen

11 jun 2024

Op 31 mei heeft het kabinet de Nota van Antwoord van Defensie vastgesteld. In deze nota geeft Defensie antwoorden op de zienswijzen die inwoners, bedrijven, overheden en belangenorganisaties hebben ingediend tegen de uitbreidingsplannen van Defensie.

Lees meer »

 

Onderzoek naar de behoefte aan vuurwerkbeleid

11 jun 2024

Deze zomer gaan we een onderzoek doen naar de behoefte aan een gemeentelijk vuurwerkbeleid. We zijn erg benieuwd hoe inwoners hierover denken. Daarom organiseren we een burgerraadpleging.

Lees meer »

 

Versnellen van woningbouwprojecten dankzij subsidie provincie

11 jun 2024

Gemeente Land van Cuijk heeft €175 duizend euro subsidie toegekend gekregen vanuit de Provincie Noord-Brabant. De subsidie is bestemd voor het financieren van activiteiten die helpen bij het versnellen van de voorfase van woningbouwprojecten.

Lees meer »