Vol goede moed naar Rhodos voor droomvakantie, nu wil Renuka het liefst naar huis: 'Branden lijken steeds heftiger te worden’

Gepubliceerd op 25 juli 2023 om 18:47

Het zou een droomvakantie moeten worden, de eerste in vijf jaar. Door de hevige bosbranden op Rhodos ziet Renuka de Kunder (41) de trip waar zij en haar gezin zo naar uitkeken, in duigen vallen. Het liefst pak ik nu het vliegtuig om naar huis te gaan.

Door Mitchel Suijkerbuijk 24-07-23

Met haar man, zijn zoon en haar twee dochters verblijft de Overloonse in de badplaats Faliraki, in het noordoosten van het Griekse eiland. Vol goede moed stapten ze donderdag in het vliegtuig.

Lees ook

Terwijl op Rhodos de evacuaties doorgaan, staan in Nederland de nieuwe toeristen weer klaar

Terwijl op Rhodos de evacuaties doorgaan, staan in Nederland de nieuwe toeristen weer klaar

 

 

 

‘Naartoe geleefd’

We zijn vijf jaar niet op vakantie geweest. Hier hadden we zó naartoe geleefd”, vertelt De Kunder. ,,Toen we donderdag vertrokken, leek het nog niet heel erg te zijn.”

De realiteit is anders. Al aan het begin keken ze vanaf het zwembad uit op rookwolken. Ze zitten veilig, de branden zijn weliswaar op 40 kilometer afstand van waar het gezin verblijft. Toch beleven de vijf niet die relaxte vakantie waar ze vooraf op hoopten. De hele dag horen ze sirenes, zegt De Kunder. Ook de politie en brandweer zien ze af en aan rijden.

Het is extreem heet, wel 45 graden. Zonder airco is het écht niet vol te houden in ons pension

Renuka de Kunder

Ik vind het natuurlijk vooral voor de bewoners heel verdrietig. Je ziet het verdriet in hun ogen”, vertelt ze. ,,Het is hét natuurgebied van het eiland waar de branden zijn en dat zien ze verliezen. We zijn er eventjes in de buurt gaan kijken en de branden lijken steeds heftiger te worden.”

Stroomuitval

Als ze telefonisch vertelt over de situatie, is de stroom weer uitgevallen.

Lees meer op bron:https://www.ed.nl/brabant/vol-goede-moed-naar-rhodos-voor-droomvakantie-nu-wil-renuka-het-liefst-naar-huis-branden-lijken-steeds-heftiger-te-worden~a344db38/