Benefiet concert Alpe D’HuZes

Gepubliceerd op 4 mei 2024 om 08:37

Op 20 mei (2e pinksterdag) aanstaande spelen Metropeelorkest  samen met het Sint Theobaldusgilde Overloon bij het Benefiet Concert Alpe D'huzes in de Pit in Overloon. Dit benefietconcert is georganiseerd door Alp D'huzes team Will(eke) be Srong, waarbij er zoveel mogelijk geld wordt opgehaald voor kankeronderzoek. Aanvang 14:00u.

Op 17 februari 2023 is onze zus, schoonzus en tante Willeke Boom-Arts overleden aan de gevolgen van kanker. Willeke was een zeer levenslustige vrouw die middenin het leven en in de gemeenschap Overloon stond.

Zo was zij bijna 50 jaar lid van het Sint Theobaldusgilde als o.a.  muzikant op de trompet, bestuurslid en voorzitter. Ze was erg betrokken, zolang het kon, bij acties van het gilde en bij alles wat er in het dorp te beleven was.

Hoogtepunten waren toen ze zich tot koning geschoten had tijdens het Koningsschieten en toen ze werd onderscheiden als Lid in de orde van Oranje Nassau. Hier was ze erg trots op. 

Willeke was een doordouwer. Na haar diagnose darmkanker in december 2016 wilde ze er alles aan doen om toch op het podium te staan tijdens de Bonte Avonden in januari 2017.

Op haar werk bij Vincentiushof in Venray was ze vaak te vinden, ook tijdens haar ziek zijn. Blij toen ze weer volledig aan het werk kon gaan. Ze maakte daar van elke dag een feestje wat de bewoners en collega’s wel waardeerde. Tijdens haar laatste verjaardag in augustus 2023 kreeg ze van haar collega’s een herinneringsboom. Deze staat te pronken in het midden van de tuin van “haar woning” Vincentiushof 12.  Hoe toepasselijk, een trompetboom.

Trompet spelen was dan ook haar lust en haar leven. Ze speelde niet alleen trompet bij het gilde maar ook bij onder andere het Metropeelorkest uit Westerbeek.

Voor Willeke was niets te veel, altijd de bereidheid om anderen te helpen. Het organiseren van  activiteiten voor van alles en nog wat maar ook gewoon als je haar nodig had voor iets kleins.

Ze mocht dan ook in 2020 een Koninklijke onderscheiding ontvangen voor alles wat zij heeft gedaan,  ze werd onderscheiden als Lid in de orde van Oranje Nassau.

Voor ons als familie was het daarom niet meer dan vanzelfsprekend om op 6 juni mee te doen aan de Alpe d’Huzes. Voor Willeke, maar ook voor iedereen die met deze ziekte te maken krijgt. Enrico, Mark, Werner en Joost gaan fietsen, Cindy en Jose gaan wandelend de berg op en Jessie wil dit enkele malen hardlopend gaan doen. Wij gunnen iedereen een leven zonder kanker! Daar is geld voor nodig!

Vanwege Willeke’s passie voor de trompet en blaasmuziek organiseren wij als Team Will(eke) be strong op 2e pinksterdag een benefietconcert samen met het Metropeelorkest uit Westerbeek en natuurlijk de drumshowband van het Sint Theobaldusgilde.  Uiteraard ontbreken de favoriete nummers van Willeke niet!

Het gilde is natuurlijk bij iedereen in ons dorp bekend. Met het mooie muziekkorps voorop. Zij spelen niet alleen marsen maar ook moderne muziek zoals Abba, Michael Jackson enz. die dan ook tijdens het concert te beluisteren zijn. Het Metropeelorkest  uit Westerbeek speelt populaire muziek met zang. Zoals onder andere muziek van onder andere Rowwen Heze en Danny Vera. Kortgeleden hebben zij nog in de volle theaters in Cuijk en Venray een concert gespeeld met de muziek van de soundtracks van James Bond. 

Genoeg redenen om te komen genieten van dit unieke concert. Dus weet je nog niet wat je op 2e Pinksterdag om 14.00 uur wilt gaan doen, noteer deze datum dan in je agenda voor deze muzikale middag. En denk bij een stralende dag, deze komen er nog wel meer. En denk dan ook dat stralende zonnetje is “onze Wil”.                                                                                                                                          De opbrengst van dit benefietconcert komt dan ook volledig ten goede aan Alpe d’Huzes.

Kaarten à € 10,00 per stuk zijn te koop bij onze teamleden, Bloems, Shop Jacobs, DA, Verdaasdonck in St. Anthonis en café Dinges in Westerbeek.

Zien we je dan?

Joost, Cindy, Mark, Werner, Jessie, Enrico en José

 

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fund.../willekebestrong...

Meer informatie vindt u op de website https://www.sinttheobaldusgilde.nl Facebook https://www.facebook.com/Theobaldusgilde/ 

Meer informatie vind je op Facebook https://www.facebook.com/METROPEELORKEST website Metropeelorkest https://www.metropeelorkest.nl/